Skumkake oppskrift kokosbolle
Festkaker, Kaker

Geirs oreo-kokosbolledrøm

Rett før helgen var jeg veldig nær å få 1000 følgere på Instagram. Min gode venn Geir fikk med seg dette og lurte på om han fikk kake hvis han klarte å få på plass de siste følgerne slik at jeg rundet 1000. Det var en veldig grei avtale – og han klarte jobben på kort tid. Jeg holder alltid det jeg lover så i dag har jeg servert Geir og familien hans kake. Dette var en kake spesialkomponert til Geir, basert på smaker jeg vet han liker. Resultatet ble en kake med oreobunn, kokosbollekrem i midten og en god sjokoladeganache på toppen. En skikkelig bombe 🙂 Kaken ble kjempegod og var relativt enkel og rask å lage. Som en bonus ble den ikke så ille å se på heller 😉

Kokosbollekake med oreobunn

Ingredienser

  • 200g oreokjeks (til bunnen)
  • 45g meierismør (til bunnen)
  • 5 eggehviter
  • 4dl sukker (finkornet / engelsk type)
  • 2ts vaniljesukker
  • 5 plater gelatin
  • 150g kremfløte
  • 150g mørk sjokolade
  • 40g meierismør (til sjokoladetoppingen)

Framgangsmåte

Bunn
Steg 1
For å lage bunnen tar du først alle oreokjeksene og fjerner det hvite fyllet. Deretter knuser du resten av kjeksene så fint du bare klarer. Jeg bruker å legge kjeksene i en plastpose og rulle frem og tilbake med en kjevle. Deretter smelter du smøret på lav varme og blander med kjekssmulene.

Finn så frem en kakeform med løs bunn, ca 22 cm. Hvis du har blank kakeplast så kan du kle innsiden av kakeformen din med denne. Press kjeksblandingen godt nedi formen.

Del jordbær i to og plasser disse langs innsiden av kakeform, som på bildet.
Kokosbollemasse
Steg 2
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i ca 10 minutter. Visp eggehvitene sammen med 1 dl sukker i en HELT ren bolle. Visp til blandingen er blitt helt stiv. Da tilsetter du sakte resten av sukkeret og vaniljesukkeret mens du visper på medium hastighet. Fjern alt vannet fra gelatinen og løs deretter galatinen opp i 2-3 ss kokende vann. Tilsett gelatinen i eggehviteblandingen/marengsen i en tynn stråle mens du visper kraftig. Vis til du har en blank og stiv marengs.

Bre marengsen over kakebunnen. Massen er nokså tykk så hvis du vil at kaken skal bli ekstra pen så hjelp massen ned mellom jordbærene.

Sett kaken til avkjøling i kjøleskapet.
Sjokoladetopping
Steg 3 Grovhakk sjokoladen. Kok opp fløten. Hell ca halvparten av fløten over sjokoladen. Rør godt med en slikekpott til sjokoladen er tilnærmet oppløst. Tilsett så resten av fløten. Rør til du har en jevn blank masse. Tilsett så smøret og rør til alt smøret er oppløst.

Avkjøl sjokoladen til romtemperatur før du forsiktig heller den over kaken. Avkjøl et par timer før du serverer.

Fjern kaken fra formen og plasser på et fint fat. Jeg bruker en bred kniv under kaken for å flytte den over på kakefatet. Hvis bakepapiret sitter fast så gjør det ingenting om dette sitter på under servering.

Før servering kan du gjerne strø litt kokos på toppen av kaken, og pynte med noen jordbær og oreokjeks.

Klar, ferdig, NYT! 🙂

IMG_2965 (2)

Blir veldig glad hvis du liker eller deler på facebook
Forrige innlegg Neste innlegg

Flere godsaker

Ingen kommentarer

Svar