IMG_6456
Gjærbakst, Til barna

Grove matpakkesnurrer med gulrot

Barna mine spiser mange matpakker i løpet av en uke. Stort sett alltid med brødskiver i. Derfor holder jeg på å finne gode alternativer slik at de kan få litt større variasjon i hverdagen. Først ute er disse grove pizzasnurrene med gulrot. Jeg har lagt vekt på at disse skal være et fullverdig og mettende måltid for små mager, samtidig som de er sunne nok til at de kan være med i matpakken både en og to ganger hver eneste uke. De har høy andel grovt mel og lite salt. Samtidig som de smaker SKIKKELIG DIGG! Disse er helt perfekte å ha liggende i fryseboksen, både for matpakker til skole/barnehage men også for de voksne på søndagsturen 🙂

Grove matpakkesnurrer med gulrot

Ingredienser

  • 400g grovt mel (f.eks hvete og rug)
  • 500g hvetemel
  • 1/2 pakke gjær (tørr eller fersk)
  • 1ts salt
  • 1 raspet gulrot (stor)
  • 6dl vann (lunkent)
  • 2ss olje (raps eller solskikke)
  • tomatsaus
  • revet hvitost
  • skinke
  • oregano (kan sløyfes)

Framgangsmåte

Steg 1 Bland grovt mel, gjær og salt i en bolle. Tilsett vann, olje og revet gulrot. Bland godt. Tilsett så ca halvparten av hvetemelet og la dette gå en god runde i kjøkkenmaskinen til alt melet er godt blandet inn. Deretter fortsetter du å tilsette litt og litt mel helt til deigen ikke føles klissete lengre. Du ønsker ikke å tilsette mer mel enn nødvendig. Elt videre i 15 minutter.

Dekk til bollen med plastfolie og la den heve i en time.
Steg 2
Elt deigen godt sammen. Del den i to. Kjevle den ene delen til et rektangel, ca 1 cm tykk.
Smør på et tynt lag tomatsaus men unngå å ha saus 2-3 cm ytterst på alle kantene. Dryss på litt revet ost, men ikke mye. Strø på litt skinke.

Grove pizzasnurrer med skinke
Steg 3
Rull deigen sammen. Skjær 2 cm tykke skiver av deigen og legg disse på et bakepapirkledd stekebrett. Strø over litt mer ost.
Hvis du vil kan du strø over litt oregano.

Gjenta prosessen med den andre delen av deigen.

La snurrene få etterheve i 25 minutter.

Stekes på 225 °C i ca. 15 minutter.

Avkjøles i rist.
Oppskrift pizzasnurrer

Tips

Denne oppskriften ga 24 snurrer.

Jeg brukte tørrgjær i min oppskrift. Hvis du bruker fersk gjær så smuldrer du denne i vannet før du tilsetter vannet i det tørre. Da kan du forkorte den første hevingen slik at du hever kun i 45 minutter.

Du kan bruke hvilket grovt mel du ønsker i oppskriften, men bruk gjerne Sammalt hvete fin og Sammalt rug fin.

Du kan variere oppskriften ved å bytte ut skinke med kjøttdeig / tacokjøttdeig, eller bruke salami.

For å holde disse snurrene såpass sunne at de er et fullverdig alternativ til brødskive i matpakkene til barna mine har jeg brukt lite salt i deigen og brukt lite ost.

Jeg brukte ferdig tomatsaus fra Dolmio. Du kan gjerne lage tomatsaus selv, eller benytte ketchup.

Hvis du ikke skal spise opp alle pizzasnurrene samme dag så legg de i fryseren så snart de er helt avkjølte.

Hvis du lar snurrene få et pitstopp i 3 minutter på 170 grader i stekeovnen før du putter de i matboksen, så får snurrene en ferskere smak og bedre konsistens enn hvis du legger de rett fra fryseren og over i matboksen.

Blir veldig glad hvis du liker eller deler på facebook
Forrige innlegg Neste innlegg

Flere godsaker

Ingen kommentarer

Svar