Verdens beste kake
Gjærbakst, Kaker, Søt gjærbakst

Himmelsk prinsessekake

Prinsessekake er like fantastisk som det høres ut, en kake som er en prinsesse verdig. Kanskje ikke i utseende men definitivt i form av smak. Denne godsaken er kanelboller stekt i form slik at de blir ekstra saftige, med et godt lag vaniljekrem inni og på toppen. Jeg foretrekker å servere den helt nystekt, slik at den enda er litt lun og ekstra myk. Rester behøver du ikke å tenke på, denne forsvinner alltid fra bordet ila minutter.

Den originale prinsessekaken skal ikke ha vaniljekrem på toppen slik jeg har i min versjon. Jeg derimot, er så innmari glad i vaniljekrem at jeg har vaniljekrem både inni og oppå kaken. Det gjør den ekstra god i min mening 🙂

Prinsessekake

Ingredienser

  • 1kg hvetemel
  • 5dl lettmelk
  • 25g gjær
  • 150g sukker
  • 1ts kardemomme (kan sløyfes)
  • 0,25tssalt
  • 2 egg
  • 150g meierismør (romtemperert)
  • rosiner
  • sukker (litt for å strø på deigen når den skal rulles sammen)
  • kanel (litt for å strø på deigen når den skal rulles sammen)
  • vaniljekrem (1 porsjon)
  • meierismør (litt for å smøre på deigen når den skal rulles sammen)
  • melis (til dekor)

Framgangsmåte

Deigen
Steg 1 Bland ca halvparten av melet med gjær, sukker, kardemomme og salt i en bolle.
Steg 2 Varm opp melken til den er ca 37 grader.
Steg 3 Bland inn det ene egget i melken og bland sammen melk og mel-blandingen. Tilsett litt og litt mel til deigen såvidt slipper kanten. Du ønsker en myk deig som ikke er klissete, vi ønsker ikke å bruke mer mel enn nødvendig. Elt videre i minst 10 minutter, gjerne 15. Bruk helst en kjøkkenmaskin.
Steg 4 Skjær opp smøret i små terninger og tilsett gradvis i deigen, elt videre i 6-7 minutter til du har en fin og jevn deig. Hev til dobbel størrelse på et lunt og trekkfritt sted.
Utkjevling
Steg 5
Ta av ca 1/3 av deigen og kjevle den til en sirkel som er litt større enn en en stor rund kakeform. Sett kakeformen løst oppå og skjær rundt slik at deigen blir akkurat like stor som formen.
Kle bunnen av formen med bakepapir og legg deigen oppi.
Steg 6
Smør et godt lag med vaniljekrem over bunnen.
Steg 7
Kjevle resten av deigen til et rektangel. Smør utover et godt lag med mykt smør. Strø over kanel og sukker, samt rosiner hvis du ønsker det.
Steg 8
Rull sammen deigen og skjær opp skiver som er ca 3 cm tykke.
Steg 9
Plasser snurrene i formen. Det er viktig å la det være litt luft rundt de for de hever mye. Hvis du er like glad i vaniljekrem som meg så lager du en liten fordypning i midten av hver snurr og legger litt vaniljekrem oppi. Dette er ikke nødvendig men jeg synes det er veldig godt.

De snurrene du ikke får plass til legger du på et bakepapirkledd stekebrett og steker for seg selv. Gjerne med litt vaniljekrem i midten.
Steking
Steg 10 La prinsessekaken heve i ca 45 minutter. Kle formen med plastfolie.
Pensle kaken lett med en sammenpisket egg før du steker den.
Stekes på nederste rille i ca 40 minutter, 200 grader.
Kaken avkjøles i formen.
Pynt kaken med litt melisglasur før servering.

Gjærdeig med vaniljekrem og melis, samt rosiner.

Verdens beste kake

Blir veldig glad hvis du liker eller deler på facebook
Forrige innlegg Neste innlegg

Flere godsaker

2 Kommentarer

  • Svar Ingvill 1. november 2018 at 23:55

    God kveld, skal i navnedag på lørdag…med prinsessekake eller prinsekake. Gleder meg til å bake den på fredg….som i gode gamledager.

    Takk for fin oppskrift!
    Hilsen Ingvill

    • Svar Marit 6. desember 2018 at 15:36

      Hei Ingvill,
      så hyggelig å høre. Håper kaken og festen ble fin 🙂

    Svar