Baketips, Høytider, Påske

Hjemmelagde Kinderegg / Påskeegg

Nå er det ikke mange dager igjen til påske. I disse dager er det nok mange nordmenn som allerede har fått sin dose påskegodt ifm prisdumping på smågodt. I den anledning slår jeg et lite slag for hjemmelagd påskegodt. Disse kindereggene kan man fylle med hva man ønsker, hva med å lage små ‘gavekort’ på f.eks kinobesøk, en tur til svømmehallen eller en middag på restaurant og fylle eggene med dette?

Hjemmelagde Kinderegg

Ingredienser

 • Mørk sjokolade, gjerne non-temp
 • Hvit sjokolade
 • Valgfritt fyll

Framgangsmåte

Steg 1 For å lage egne kinderegg behøver du en eggeform, non-temp sjokolade (både brun og hvit sjokolade), en skrape/palettkniv og noe å fylle eggene med.

Start med å smelte den brune sjokoladen. Hell litt sjokolade over i hvert egg i formen din og vend på formen til du har fått sjokoladen til å dekke hele egget. Legg til bakepapir utover bordet ditt, snu hele formen på hodet over bakepapiret slik at overflødig sjokolade renner ned på bordet. Benytt en skrape som du drar over formen din for å få rette kanter på eggene dine. Avkjøl i kjøleskap i ca 10 minutter.
Steg 2 Ta en titt på eggene dine. Hvis sjokoladen inni eggeformen ser veldig tynn ut gjentar du den samme prosessen ved å fylle ett lag til med brun sjokolade. Isåfall, avkjøl i 10 nye minutter. Imens smelter du den hvite sjokoladen. Sørg for at den er flytende men ikke varm, vi ønsker ikke at den hvite sjokoladen skal smelte den brune sjokoladen. Når den hvite sjokoladen har en fin arbeidstemperatur heller du den over i sjokoladeeggene og vender på formen til innsiden av alle eggene er fyllt med hvit sjokolade. Finn frem et nytt ark med bakepapir, snu eggeformen på hodet over bakepapiret slik at overflødig hvit sjokolade renner ut. Skrap på nytt overflaten på sjokoladeformen slik at kantene på eggene blir rette og fine. Avkjøl godt i kjøleskap, gjerne en time eller mer.
Steg 3
Når eggene nå er helt avkjølte kan de enkelt presses ut av formen. Hvis de sitter godt lar du de få seg et lite timinutt i fryseren før du presser de ut. Renskjær evt ujevnheter på kantene av eggene. Vask eggeformen og legg eggene tilbake i den rengjorte formen
Steg 4
Fyll så noe godt inni eggene, evt legg en søt liten påskekylling inni. Jeg valgte non-stop. Min nevø foretrekker kun de svarte non-stop så han får egget som ligger til høyre ?
Steg 5
For å lukke eggene tar du litt smeltet sjokolade over i en plastpose eller sprøytepose. Hvis du bruker en plastpose klipper du et bittelite hull i enden, med en sprøytepose broker du en tipp med en liten rund spiss. Sprøt en jevn kanten av egget. NB, du behøver bare å fylle annethver halve egg med non-stop, og dermed også å sprøyte sjokolade på halvparten av eggene.
Steg 6
Finn frem et halvt sjokoladeegg som ikke er fyllt og legg det oppå det fyllte egget. Press forsiktig sammen slik at egget lukker seg. Legg egget i kjøleskapet slik at sjokoladen stivner. For å skille eggene fra hverandre skrev jeg forbokstaven til mottakeren av egget oppå egget, med smeltet sjokolade. På den måten vet jeg hvem som skal få egget med de svarte non-stop’ene ?

Tips

Trikset for oss amatørbakere til å lykkes med å støpe egne sjokoladefigurer er å bruke noe som heter non-temp sjokolade. Vanlig sjokolade må gjennom en prosess kalt temperering for å bli vellykket etter smelting. Dersom man ikke tempererer den vil den bli matt og litt grålig, i tillegg til at den smelter såfort du tar på den. Temperering er en nøysom prosess som går ut på å varme sjokolade til en bestemt temperature, deretter senke temperaturen til et visst nivå for så å varme den opp igjen. Men en non-temp sjokolade kan du smelte sjokoladen, helle den i en form, sette den i kjøleskap og da blir den blank, fin og enkel å jobbe med. Veldig genialt. Non-temp sjokolade får du på bakeforretninger, på nett og hos Pals.

Blir veldig glad hvis du liker eller deler på facebook
Forrige innlegg Neste innlegg

Flere godsaker

3 Kommentarer

 • Svar Sheila Barth Sahl 2. april 2017 at 12:06

  Jeg brukte tipsene dine i går. Kjempebra!
  Jeg hadde non-temp brun sjokolade og den fløt og ble blank og fin. Men, jeg fikk ikke den hvite sjokoladen flytende. Den ble bare kremete. Den var av typen Odense Hvid Chokolade som er til baking. Skulle jeg varme den hvite sjokoladen mer eller skulle jeg brukt et annet merke hvit sjokolade?

  • Svar Marit 10. mai 2017 at 20:45

   Hei,
   jeg brukte hvit non-temp også, det er det beste. Alternativt må du ha oppi en god slump delfiafett for å få den flytende nok.

   marit 🙂

  • Svar Marit 11. september 2017 at 21:25

   Hei,
   du brukte nok ikke hvit non-temp tenker jeg, men vanlig hvit sjokolade. Den er tykkere enn non-temp. Anbefaler deg å bruke hvit non-temp, alternativt kan du tilsette en gooood slump delfiafett i den hvite sjokoladen mens den smelter 🙂

  Svar