Hvis du skal invitere til ost-og vinkveld, eller du ønsker å ha med noe ekstra til sommerpikniken, er disse muffinsene med blå Castello, pærer og valnøtter helt perfekte. Søte pærer går veldig godt overens med blåmuggosten og valnøttene sørger for litt tyggemotstand. Smuldretoppingen med cheddar skaper en sprø, deilig og salt overflate. Det fine med disse muffinsene er at smakene harmonerer og utfyller hverandre istedenfor at en av smakene overdøver de andre, disse er derfor velegnet for også de som i utgangspunktet ikke er overbegeistret for blåmuggost. Kjenner du noen som hardnakket sier at de ikke liker blåmuggost så anbefaler jeg deg at du serverer disse, uten å informere om at de inneholder blåmuggost. Jeg kan nesten garantere at de kommer til å falle i smak 😉
Da jeg lagde disse benyttet jeg store muffinsformer fra House Doctor. Da ble det 15 stk. I normale muffinsformer blir det ca 20.
Smuldretopping
40g kaldt smør
60g hvetemel
20g vellagret ost, gjerne Cheddar
Smuldre smør og hvetemel sammen. Bland inn raspet ost. Sett blandingen i kjøleskapet mens du lager muffinsrøren.
Blåmuggmuffins
200g mel
1,5 ts bakepulver
1 ts natron
90g valnøtter
100g rømme
2 store egg
1,5 dl h-melk
200g Blå Castello
2 pærer
Bland mel, bakepulver, valnøtter og natron i en bolle. I en annen bolle blander du egg, h-melk og rømme. Bland pærer og blå Castello inn i melkeblandingen.
Pærer, valnøtter & Blå Castello er stjernene i disse cupcakene
Bland det tørre med det våte. Ikke rør mer enn nødvendig. Fordel blandingen i muffinsformer, ca 2/3 fulle. Topp med et godt lag smuldretopping.
Stek muffinsene på rist på nest nederste rille i 25 minutter, 190 grader. (hvis du bruker mindre muffinsformer kan du forkorte steketiden noe).
Værsågod, da håper jeg disse smaker. Og hvis du ikke selv skal invitere til fest kan du gjerne bringe disse til enhver kurvfest, ostekveld, tapasaften eller annet selskap hvor man skal ta med en smårett, disse er veldig anvendelige og supergode!
mmmm, deilig ostetopping. Disse saftige cupcakes ble til en meget smakfull kveldskos hos Bakeprosjektet 🙂
nb, benytt gjerne faste pærer i oppskriften. Veldig bløte pærer kan gjøre cupcakene vassne og bløte.
2 Kommentarer
May I just say what a relief to uncover someone who genuinely knows what they
are talking about online. You definitely realize how to
bring an issue to light and make it important. More and more people
should look at this and understand this side of your story.
I can’t believe you aren’t more popular because you most
certainly possess the gift.
[…] Lunsjmuffins med blåmuggost, pærer og valnøtter fra Bakeprosjektet. […]