vaniljemuffins_bringebær4
Cupcakes, Porsjonskaker

Muffins med bringebær, vaniljekrem og kremostfrosting

Jeg blir så innmari glad når jeg finner perfekte basisoppskrifter, som jeg kan variere i det uendelige med å kombinere med ulike kremer og fyll. Denne muffinsoppskriften er en av de, dagens variant er fylt med bringebær og vaniljekrem – og toppet med kremostfrosting.  Jeg har tatt utgangspunkt i en oppskrift fra boken ‘Slikkepott’ fra Lise Finckenhagen (en fantastisk bok som jeg anbefaler på det sterkeste), men har som vanlig gjort noen modifikasjoner på den.

Disse muffinsene er veldig luftige men samtidig saftige. På innsiden skjuler det seg friske bringebær og deilig vaniljekrem. På topp har jeg en vanvittig god kremostfrosting. Resultatet er helt magisk. Disse smaker alle best helt nystekte.

Cupcakes med bringebær og vaniljekrem

Porsjoner 12

Ingredienser

  • 250g hvetemel
  • 2ts bakepulver
  • 1ts vaniljesukker
  • 150g sukker
  • 3 egg (mellomstore)
  • 150g meierismør
  • 1dl helmelk eller lettmelk
  • bringebær (helst ferske men frosne fungerer også)
  • vaniljekrem

Framgangsmåte

Steg 1
Sett ovnen på 200 grader.
Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker. Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret forsiktig i en kjele, tilsett melken og visp blandingen raskt inn i eggedosisen.
Vend forsiktig inn melblandingen med en slikkepott. Vend til alt er jevnt blandet, men ikke mer enn nødvendig for vi ønsker å beholde mest mulig luft i røren.

Fyll litt røre i bunnen av hver muffinsform. Legg så oppi 2 bringebær, en god og stor skje med vaniljekrem og deretter 2 bringebær til. Topp med mer røre til formen din er ca 2/3 full.
Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter.
Avkjøles på rist før du gir de et lett melisdryss, eller topper de med en god frosting.
vaniljemuffins_bringebær2

Kremostfrosting

Ingredienser

  • 300g meierismør (kaldt)
  • 500g melis
  • 2ts vaniljesukker
  • 2ss sitronsaft (kan sløyfes)
  • 300g Philadelphia naturell (kald (viktig!))

Framgangsmåte

Steg 1 Bland smør, melis og vaniljesukker med en mikser til det er lyst og luftig. Jeg foretrekker å bruke en håndmikser til dette slik at smøret ikke fester seg til kanten av bollen.
Tilsett sitronsaft og kremost og bland på medium hastighet til du har en jevn fin glasur. Ikke rør for mye etter at kremosten er tilsatt, da kan frostingen bli flytende.

Tips

Det er veldig viktig at kremosten er kald når du bruker den. Hvis ikke kan frostingen bli rennende eller skille seg, jeg har opplevd begge deler og det er triste greier. Hvis dette skjer er det ikke mye annet å gjøre enn å begynne på nytt. Men følger du oppskriften og bruker både kaldt smør og kald kremost, i tillegg til å røre minst mulig etter at kremosten er tilsatt, er du trygg 🙂

Hvis du ønsker litt farge på frostingen så tilsetter du dette samtidig som du tilsetter kremosten, litt rosafarge gjør seg ofte godt.

Frostingen smaker aller best når den er romtemperert så sett bakverket ditt på kjøkkenbenken i en liten time før servering.

vaniljemuffins_bringebær

vaniljemuffins_bringebær3

Blir veldig glad hvis du liker eller deler på facebook
Forrige innlegg Neste innlegg

Flere godsaker

2 Kommentarer

  • Svar Marita 9. mai 2016 at 18:28

    De ser knallgod ut! Kan disse fryses? ☺

    • Svar Marit 11. mai 2016 at 20:11

      Hei Marita, disse kan du gjerne fryse ja. Selv med glasuren på. Jeg har prøvd det selv og de er (nesten) like gode som de er nybakte 🙂

    Svar