Kaker Ostekake

Ostekake med bringebærmousse

En fyldig og god ostekake kombinert med en luftig frisk bringebærmousse, det er nøkkelen til nytelse det ☺️ Denne ostekaken er enkel å lage, den ser mer avansert ut enn den er. Det er rett og slett en vanlig ostekake hvor jeg har byttet ut gele-laget med en kjempegod mousse. Samt et tynt lag me finkunste pistasjenøtter på toppen. Resultatet er en mye lettere og mer sommerlig ostekake. Om du ønsker kan bringebærene byttes ut med jordbær, og får du ikke tak i pistasjemel så kan du fint droppe det – eller strø over litt finraspet sjokolade. [gmc_recipe 2825] Når kaken har fått stå en liten time i kjøleskapet kan du lage bringebærmoussen. Bringebærmousse – Bakeprosjektet

 

­

Oppskrift bringebærmousse

300 g bringebær 60 g sukker 4 gelatinplater 2,5 dl kremfløte 1 ts vaniljepulver eller vaniljesukker Legg gelatinplatene i kaldt vann. Start deretter med å presse bringebærene gjennom en sil, plasser en stor skål under silen. Press ut så mye væske av bringebærene som du klarer. Dette gjør vi for å bli kvitt steinene i bringebærene, de ødelegger konsistensen på moussen. Du kan fint benytte frosne bringebær, sørg da for at de er tint før du presser de gjennom silen. bringebærmousse2Varm opp ca 1/4 av bringebærsaften i en kjele til de begynner å ryke.  Ta kjelen av platen. Klem ut alt vannet fra gelatinplatene og tilsett de i bringebærene (gelatinplatene bør ha ligget minst 10 minutter i kaldt vann) og rør godt. Tilsett resten av bringebærsaften. Avkjøl til romtemperatur. Bland kremfløte, vanilje og sukker til en løs krem. Ikke visp for mye. Tilsett bringebærene mens du rører. Rør til alt er jevnt blandet. Nå er moussen klar til bruk. Moussen bør få stå kjølig i minst 4 timer for å få stivne ordentlig før du spiser den.

Moussen helles forsiktig over kaken. Stryk moussen fint utover med en palett eller en skje.   Som pynt på kaken strødde jeg over finmalte pistasjenøtter før jeg plasserte bringebær rundt kanten av kaken. Den enkle pynten er ofte den peneste 🙂 Hvis du ikke får tak i malte pistasjenøtter kan du strø over litt revet sjokolade.

ostekake med bringebær
ostekake med bringebær

4 kommentarer

    1. Hei, det skal egentlig ikke være kanel i bunnen, en liten feil som lurte seg inn. Men om du er glad i kanel så kan du gjerne tilsette 1ts i kjeksblandingen 🙂

  1. Hei!
    Vil gjerne prøve meg på kaka, ser veldig god ut 🙂
    Ser det står 1 pk Philadelphia kremost, 300 G.
    Men i butikken er 1 pk 200 G.
    Holder det, ell skal det være 300 G?

    Takk for svar!

Legg igjen en kommentar til Cecilie Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *