Høytider, Påske

Påskegodt: Kvikklunsjkake

Kvikk Lunsj er sjokoladen mange forbinner med påske. Hva er da mer naturlig enn å lage en Kvikk-Lunsj-kake til påskekaffen? Ettersom jeg meget sjelden baker samme kake to ganger, og i tillegg enda ikke har kommet meg på påskeferie, deler jeg fjorårets påskekake med dere. Tatt med mobilkamera på hytta i fjor 🙂 Denne kaken er veldig grei og enkel å lage, du kan til og med byte ut marsipansløyfen med et silkebånd hvis du ønsker 🙂

kvikklunsjkake

Du kan benytte hvilken sjokoladekake du ønsker som basis for denne kaken, jeg drister meg til og med til å si at det er lov til å bruke en «1-2-3» pose-kake ettersom det er påske og fordi det er lov å ta en noen snarveier i påsken;) Selv benyttet jeg ‘Annas’ sjokoladekake:

Annas sjokoladekake

Tabellen under angir hvor mye du behøver av hver ingrediens avhengig av hvor stor kake du ønsker å lage. Oppskriften gir høye og fine kaker,  jeg benyttet en 22-cm kake denne gang.

Bland romtemperert smør og sukker godt til det blir lyst og luftig.
Tilsett eggene ett av gangen mens du mikser godt mellom hvert egg.
Bland hvetemel, vaniljesukker, bakepulver, natron og kakao og sikt i ca 1/3 av dette i røren. Bland godt.
Tilsett så halvparten av kulturmelken og bland. Fortsett slik med melblanding og kulturmelk vekselvis.
Stekes på 170 grader på brett nederst i ovnen.
Du kan med fordel erstatte halvparten av kakaoen med hvetemel for en mer barnevennlig kake.

Glasur

Har du en favorittglasur kan du benytte denne i kaken. Jeg lagde en veldig enkel barnevennlig lys sjokoladesmørkrem:

500gr. Melis
100 gr. romtemperert smør
1,5 ts kakao
2 ss kaffe, avkjølt
3 ts vaniljesukker
1 egg

 

Sikt melisen og kakao inn i smøret, bland godt. Bland i resten. Visp på høy hastighet i mikser i 10 minutter til kremen blir lys og luftig.

Montering

Del kakebunnen i 3 og fordel glasuren mellom lagene. Smør et tyng lag glasur utenpå kaken slik at vi får festet kvikklunsjen til kaken. Så er det bare å gå løs på Kvikk Lunsjen, det kommer til å gå med mye mer enn du tror… Min kake er ikke særlig stor men jeg tror det gikk med 8 pakker Kvikk Lunsj! Jeg synes det blir penest hvis du brekker opp alle ‘pinnene’ og setter ved siden av hverandre rundt kaken. Hvis kaken din er ganske lav kan du med fordel kutte av litt av hver pinne slik at ikke pinnene blir veldig mye høyere enn kaken. Plasser isåfall kuttkanten ned mot kakefatet slik at du får den pene enden av sjokoladen popover.

 

Når hele kaken er dekt med Kvikk Lunsj fyller du Smarties,  non-stop eller M&M oppi kaken slik at hele toppen av kaken blir dekt. Plasser gjerne en liten påskekylling oppi hvis du har det. Hvis du har litt gul marsipan kan du kjevle og skjære til et bånd, og lage en liten sløyfe, som dekorasjon rundt kaken. Alternativt kan du knytte et gult silkebånd rundt. Eller, du kan droppe det 😉 Denne kaken er dekorativ nok i seg selv.

 

Denne kaken er en fest i seg selv og skaper mye glede og entusiasme hos de du serverer den til. Det er ikke mye arbeid med den heller. Kos deg med kaken og kos deg i påska, det skal jeg 😀

kvikklunsjkakevibakes

Blir veldig glad hvis du liker eller deler på facebook
Forrige innlegg Neste innlegg

Flere godsaker

1 kommentar

  • Svar Påskemoro | Bakeprosjektet 29. mars 2015 at 18:54

    […] Hvis du ønsker å lage en god kake som lyser påske lang vei synes jeg  du skal prøve deg på denne Kvikk-Lunsj-kaken. Oppskrift og fremgangsmåte finner du her. […]

  • Svar