Barnekaker, Dekorkaker

Prinsessekake

I januar var jeg så heldig å bli produkttester for nettbutikken Kakedilla. Det vil si at jeg hver måned blir tilsendt produkter som jeg får prøve ut. Perfekt for meg som elsker å prøve ut nye ting. Denne måneden fikk jeg utstyr som passet perfekt til å lage en prinsessekake. Da var det et lykketreff at min niese hadde bursdag og kunne bli den lykkelige mottaker av prinsessekaken.

Celine11

Denne måneden fikk jeg 3 produkter jeg kunne teste ut: rosa shimmerpulver fra Rainbow Dust, Patchwork Cutter til å lage tiara og små prinsesseeffekter og jeg fikk et utstikkersett for å lage fine bokstaver i gammel engelsk stil.

Kronen på kaken lagde jeg vha utstikkeren. Det tok et par forsøk før jeg fikk den til. Trikset er å kjevle så tynt som overhodet mulig. Jeg benyttet marsipan, det er lettere å få et pent resultat hvis du bruker en sukkermasse kalt blomsterpasta men jeg prøvde meg likevel på marsipan denne gangen. For å lage kronen kjevlet jeg marsipanen tyyyyynt, smurte utstikkeren med matfett og presset den ut. Da blir det tynne blonder ytterst på kronen, men disse ønsket jeg ikke så jeg skjærte rundt kanten for å bli kvitt blondene. I tillegg stakk jeg ut et hjerte midt på tiaraen. Deretter penslet jeg hele kronen med shimmerpulveret. For å få formen på tiaraen la jeg den rundt en blomstervase for å få tørke. Etter en times tid førte jeg tiaraen, mens den ennå lå på vasen, forsiktig over dampen fra en vannkoker. Dette gjør at shimmerpulveret fester seg og gir en enda penere glans. NB, dette må gjøres hurtig slik at marsipanen ikke blir bløt av dampen. La kronen ligge og tørke en dag eller to på vasen. Mens tiaraen tørker kan du pynte den etter eget ønske. Det lyse området på tiaraen lagde jeg ved å lage en stripe av hvit marsipan, som jeg penslet med bittelitt av shimmerpulveret før jeg plasserte på sukkerperler.

Bokstavutstikkeren var veldig grei å bruke. Her må man kjevle marsipanen så tynn man klarer. Deretter må man sørge for at marsipanen ikke sitter fast til underlaget. Så smører man litt matfett på bokstaven man skal stikke ut. Når man stikker ut bokstaven vrikker du utstikkeren forsiktig fra side til side før du løfter den opp. Da er det fint om marsipanen sitter fast inni utstikkeren. La bokstaven ligge og tørke, gjerne en liten time, inni utstikkeren, før du forsiktig lirker bokstaven ut med en liten nål eller et annet tynt verktøy. Pensle så bokstavene med shimmerpulver.

celine15

For å lage ‘skjørtet’ på kaken har jeg brukt en helt vanlig rund utstikker til å lage sirkler av hvit marsipan. Deretter brukte jeg et kuleverktøy til å ruffle kantene på sirklene. Så brukte jeg en pensel som jeg først duppet i litt sprit for deretter å duppe den i litt shimmerpulver, dette penslet jeg på hver sirkel før jeg plasserte sirklene rundt bunnen av  kaken. Når jeg hadde kommet rundt hele kaken med ett lag sirkler, la jeg på et nytt lag over. På dette laget penslet jeg på tørt shimmerpulver, altså ikke iblandet sprit. Dette gir en lysere farge. Det øverste laget er helt hvite sirkler. For å få en ekstra fin finish la jeg på et bånd med glitter over det øverste laget med sirkler. Dette er ikke spiselig og må fjernes før man kutter kaken.

celine14

En slik staselig kake fortjener et høyt, staselig fat. Jeg elsker mitt rosa stettfat fra Miss Etoille 😀

celine12

Fra oversiden av kaken ser vi de nydelige bokstavene:

celine13

Håper jeg klarte å inspirere deg til å lage en prinsessekake. Denne kaken er slett ikke vanskelig å lage men den skapte en skikkelig wow-effekt da jeg serverte den til min familie, og det er en familie som er bortskjemt med fine kaker 😉

Lik gjerne siden min på facebook slik at du får oppdateringer når jeg legger ut nye og fristende oppskrifter, trykk isåfall på facebook-logoen og trykk deretter ‘liker’ facebook

vibakes

Blir veldig glad hvis du liker eller deler på facebook
Forrige innlegg Neste innlegg

Flere godsaker

Ingen kommentarer

Svar