yoghurtbrod
Brød, Gjærbakst

Saftig yoghurtbrød

Nå har jeg endelig funnet en oppskrift som gir brød som holder seg saftig selv etter en tur i fryseren. Dette er et yoghurtbrød som er godt og grovt og uten hele korn. Dette brødet ble en ny favoritt både hos meg og samboeren min og kommer til å bakes jevnlig. Jeg brukte gresk yoghurt da jeg bakte det, mest fordi jeg allerede hadde det i kjøleskapet. Du kan bruke vanlig naturell yoghurt istedenfor.

Halvgrovt yoghurtbrød

Ingredienser

  • 4dl gresk yoghurt naturell (vanlig yoghurt fungerer også)
  • 8dl vann
  • ca 8gtørrgjær, blå type (litt over en halv pose)
  • 3ts salt
  • 1ts sirup eller honning (kan sløyfes)
  • 6dl sammalt hvete, fin
  • 6dl byggmel
  • 12dl hvetemel

Framgangsmåte

Steg 1 Bland sammalt hvetemel, byggmel, gjær og salt i en bolle. Pass på slik at saltet ikke kommer nær gjæren før du rører sammen blandingen, saltet kan ødelegge gjæren.
Steg 2 Varm opp vannet til ca 40 grader og hell det i melblandingen. Tilsett så yoghurten. Bland godt. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med en eltekrok.
Steg 3 Tilsett litt og litt hvetemel til du ser at deigen såvidt slipper bollen. Da elter du videre i ca 15 minutter.
Steg 4
Dekk deigen med plast og la den hvile i ca 75 minutter.
Elt sammen deigen, del den i tre og trill ut 3 brød.
Rull gjerne brødene i linfrø og/eller sesamfrø men dette er ikke nødvendig.
brod
Steg 5
Etterhev brødene i ca 60 minutter.
Stekes på nederste rille i forhåndsvamet ovn på 200 grader, i ca 45 minutter.
brod3
Steg 6 Avkjøl brødene på rist før du skjærer de opp.

 

Da er det bare å nyte fersk, nystekt brød. Det er få ting som slår det <3

yoghurtbrod_oppskrift

yoghurtbrod

2 små Bakeaspiranter/assistenter følger spent med i elteprosessen. Jeg involverer barna mine i så mye baking som mulig i håp om at de skal bli like glad i baking som jeg er 🙂

brod2

 

Blir veldig glad hvis du liker eller deler på facebook
Forrige innlegg Neste innlegg

Flere godsaker

Ingen kommentarer

Svar