Nå har jeg endelig funnet en oppskrift som gir brød som holder seg saftig selv etter en tur i fryseren. Dette er et yoghurtbrød som er godt og grovt og uten hele korn. Dette brødet ble en ny favoritt både hos meg og samboeren min og kommer til å bakes jevnlig. Jeg brukte gresk yoghurt da jeg bakte det, mest fordi jeg allerede hadde det i kjøleskapet. Du kan bruke vanlig naturell yoghurt istedenfor.
Halvgrovt yoghurtbrød
Ingredienser
- 4dl gresk yoghurt naturell (vanlig yoghurt fungerer også)
- 8dl vann
- ca 8gtørrgjær, blå type (litt over en halv pose)
- 3ts salt
- 1ts sirup eller honning (kan sløyfes)
- 6dl sammalt hvete, fin
- 6dl byggmel
- 12dl hvetemel
Framgangsmåte
Da er det bare å nyte fersk, nystekt brød. Det er få ting som slår det <3
2 små Bakeaspiranter/assistenter følger spent med i elteprosessen. Jeg involverer barna mine i så mye baking som mulig i håp om at de skal bli like glad i baking som jeg er 🙂
Blir veldig glad hvis du liker eller deler på facebook
Ingen kommentarer