Sjokoladepavlova med appelsin og krem
Dessert, Høytider, Påske, Porsjonskaker

Sjokoladepavlova med krem og appelsinsalat

Jeg bruker innmari mye tid på å tenke ut og planlegge hva jeg skal bake til spesielle anledninger. Som f.eks dessert til påskeaften. Men denne gangen slet jeg med å komme på hva jeg skulle lage. Den store dagen nærmet seg faretruende fort og jeg ble nesten litt nervøs fordi jeg ikke hadde funnet på noe jeg ville lage. Som alltid må jeg jo prøve noe nytt! Heldigvis, for et par kvelder siden mens jeg satt sammen med min lille datter som spiste kveldsmat, fant jeg det plutselig ut. Det kom til meg som lyn fra klar himmel. En sprø sjokoladepavlova, toppet med bløt krem og søte smakfulle appelsiner – og med et deilig strø av mørk sjokolade. At jeg ikke har tenkt på det før? Det er jo den perfekte påskedessert! Bunnene kan lages opp flere uker i forveien og toppingen går raskt å blande sammen. Desserten er lett og frisk og passer dermed veldig godt etter en kraftig lammemiddag.

Selvfølgelig ønsker jeg å dele oppskriften med dere FØR påskeaften, slik at dere kan få muligheten til å lage denne også. Derfor lagde jeg en prøveversjon i dag og det smakte HELT FANTASTISK! Denne må dere bare lage 😀

Sjokoladepavlova med krem og appelsinsalet

Ingredienser

 • 4 Eggehviter
 • 150 Gram sukker (gjerne finkornet (engelsk sukker))
 • 1 Ts Balsamico/hv.vinseddik/brinebæreddik (kan sløyfes)
 • 1 Ts Maizena (kan sløyfes)
 • 2 Ts kakaopulver
 • 100 Gram mørk sjokolade
 • 0,5 Dl Kremfløte (Til den smeltede sjokoladen)
 • 3 Appelsiner
 • 2,5 Dl Kremfløte (Til å toppe de ferdigstekte marengsene med)
 • LittMørk sjokolade (Til pynt)
 • 1 Dl Sukker (Til sukkerlake)
 • 0,5 Dl Vann (Til sukkerlake)

Framgangsmåte

Steg 1 Visp eggehviter og halvparten av sukkeret helt stivt. Tilsett gradvis resten av sukkeret mens du visper. Hvis du ønsker marengs som er litt seig i midten tilsetter du eddiken og maizena og visper denne godt inn, hvis du ønsker marengs som er helt sprø hele veien gjennom dropper du det 🙂 Sikt inn kakaopulveret og visp til alt er jevnt blandet inn.

Grovhakk sjokoladen og smelt den på svak varme i micro sammen med fløten. La blandingen bli romtemperert. Så heller du denne over marengsen og blander litt sammen med en slikkepott, kun et tak eller to. Du ønsker IKKE å blande den helt inn.

Fyll en stor sprøytepose med marengsen og sprøyt ut små rundinger på et bakepapir. Sprøyt en ekstra sirkel ytterst for å lage en kant.

Stekes på brett, 70 minutter på 110 grader varmluft. Du kan steke begge brettene samtidig. Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks til du skal bruke de.
Sukkerlake
Steg 2 Bland vann og sukker til sukkerlake, kok opp og la det småkoke i 10 minutter. Hvis du vil kan du gjerne tilsette litt finrevet fersk ingefær, eller kanskje litt kanel?
Avkjøl sukkerlaken.
Del opp appelsinene i båter. Nå anbefaler jeg å fjerne skinnet på appelsinbåtene, altså filetere de. Det er litt pes, og absolutt ikke nødvendig, men det blir et veldig mye bedre og penere resultat. Skjær båtene i tynne skiver på tvers og tilsett disse i sukkerlaken. La de ligge og trekke i sukkerlaken i minst 30 minutter, men de kan godt ligge natten over.
Montering
Steg 3 Rett før dere skal spise visper du fløten sammen med litt vanilje og sukker eller melis til en bløt krem. Legg en god klatt på hver marengsbunn. Legg over en god skje med appelsinsalat og strø over litt sjokolade. Nytes med en gang, før marengsen rekker å bli bløt.

Tips

Jeg fikk 14 bunner av denne oppskriften, men det kommer helt an på hvor stor du ønsker bunnene.

Du kan bruke den samme oppskriften til å lage en stor bunn, istedenfor mange små. Da setter du først ovnen på 200 grader, men senker temperaturen i stekeovnen til 100 °C  når du setter inn kaken. Stekes nederst i ovnen i ca 60 minutter.

Sjokoladepavlova med krem og appelsin

Sjokoladepavlova med krem og appelsin

Blir veldig glad hvis du liker eller deler på facebook
Forrige innlegg Neste innlegg

Flere godsaker

Ingen kommentarer

Svar