Go Back

Gule bomber

Ingredients

Mandelkjeks

  • 6 eggehviter
  • 300 g sukker helst finkornet
  • 450 g mandler finmalte

Gul krem

  • 6 eggeplommer
  • 2,5 dl kremfløte
  • 150 g sukker
  • 3 ts Maizena strøkne
  • 1 vaniljestang evt 3 ts vaniljesukker
  • 200 g meierismør
  • 1/4 ts maldonsalt en kvart teskje

Instructions

Gul krem

  • Bland eggeplommer, fløte, sukker og maizena i en kjele. Del vaniljestangen på langs, skrap ut frø og tilsett både stang og frø i kjelen. La alt koke opp på svak varme. Kok videre i 3 minutter mens du rører hele tiden.
    Tilsett smøret, oppdelt i terninger, og rør til alt smøret er smeltet. Rør inn saltet.
    Hell den gule kremen over i en bolle. Legg plastfolie over. La folien ligge helt nedpå den varme kremen, da unngår du snerk. Når kremen er helt romtemperert setter du den i kjøleskapet og lar den stå der i minst 4 timer.

Mandelkjeks

  • Riv mandlene i en mandelkvern. Har du ikke det så kan du bruke en foodprosessor til å hakke de. Mandlene skal være fint revet.
    Visp eggehvitene til skum i en helt ren bolle av glass eller metall. Tilsett litt og litt sukker mens du visper på medium hastighet. Når alt sukkeret er tilsatt så visper du videre til du har en helt fast og blank marengs.
    Rør deretter inn de revne mandlene.
  • Hvis du har en sprøytepose så fordel mandelrøren i sprøyteposen. Benytt en stor stjernetipp, eller en stor rund tipp hvis du ikke har stjernetipp.
    Sprøyt ut små skaker på et bakepapir. Kakene vil flyte litt utover under steking så la det være litt rom mellom hver kake. Jeg fikk plass til ca 30 små kaker på et stekebrett, tilsammen 80 kaker. Hvis du ikke har en sprøytepose så kan du benytte en skje og legge små, runde klumper på bakepapiret. Bruk skjeen til å gjøre kakene ganske flate.
  • Stek kakene på 180 grader i 12 minutter, over/undervarme. Stek ett brett av gangen. Avkjøl kakene helt før du fjerner de fra bakepapiret.

Montering

  • Legg sammen mandelbunner i par på to og to, som er omtrent like store.
    Fordel den gule kremen i en sprøytepose med stor stjernetipp. Sprøyt ut litt gul krem på en mandelbunn og press deretter lett den tilhørende mandelbunnen oppå gulkremen slik at du får en fylt kjeks. Har du ikke en sprøytepose så legger du en liten klatt gulkrem på hver mandelkjeks med en liten teskje.
    Drissle gjerne litt smeltet sjokolade på toppen for dekor. Jeg benyttet en skje til å drissle sjokoladen.