Go Back

Brune Pinner

Ingredients

  • 200 g sukker
  • 200 g meierismør
  • 1 eggeplomme
  • 300 g hvetemel
  • 1 ss lys sirup
  • 1 ts kanel
  • 1 ts natron
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 eggehvite
  • mandler grovhakket
  • perlesukker

Instructions

  • Rør smør og sukker lyst og luftig. Rør inn eggeplomme og sirup.
    Bland det tørre sammen og sikt det over i røren. Bland sammen. Ikke rør mer enn til alt akkurat er jevnt fordelt.
    Legg deigen i kjøleskapet i minst 30 minutter.
  • Sett stekeovnen på 180 grader over/undervarme.
    Fordel deigen i 4 like store emner. Trill ut hvert emne til en pølse som er litt kortere enn lengden på et stekebrett.
    Legg 2 pølser på et bakepapir og kjevle de i bredden til de er ca 1/2 cm tykke. Gjenta med de 2 andre pølsene, legg de på et annet bakepapir. Deigen vil ese en god del under steking så kakene vil bli en god del bredere enn de er nå :)
  • Pensle deigen med eggehvite. Strø over mandler og perlesukker. Jeg benyttet hvitt perlesukker men du kan like gjerne benytte vanlig perlesukker.
    Stek ett brett av gangen, i ca 10 minutter. Kakene er ferdige når de er gyldne.
    Når kakene er ferdig stekt så skjærer du de i strimler på skrå. Dette må gjøres mens kakene enda er varme. Avkjøl kakene på rist før de legges i en tett kakeboks.