Go Back

Suksessterte med sjokoladekrem

Ingredients

Suksesskrem / Gulkrem

  • 4 store eggeplommer store, bruk 5 hvis du har små egg
  • 100 g sukker
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ss Maizena
  • 1/2 vaniljestang evt 2 ts vaniljesukker
  • 100 g meierismør kjøleskapskaldt

Mandelbunn

  • 4 store eggehviter store, bruk 5 hvis du har små egg
  • 150 g melis
  • 150 g mandler
  • 0,5 ts bakepulver

Sjokoladekrem

  • 100 g meierismør romtemperert
  • 100 g melis
  • 2 ss sterk kaffe ferdig kaffe, ikke pulver
  • 2 ss kremfløte
  • 100 g melkesjokolade

Dekor/pynt

  • Blåbær
  • Pistasjenøtter grovhakkede
  • Spiselige blomster/urter (kløver, oxalis, stemor, kornblomst) kan sløyfes

Instructions

Suksesskrem / Gul krem

  • Blandeggeplommer, sukker, fløte, Maizena og vaniljesukker i en kjele. Bruker du vaniljestang istedenfor vaniljesukker så del vaniljestangen på langs, skrap ut alle frøene og tilsett både frø og stang i kjelen.
    Varm opp på medium styrke. Rør hele tiden i bunnen med en visp. La blandingen koke i ca 20 sekunder mens du rører godt hele tiden. Fjern kjelen fra varmen.
  • Vent i ca 5 minutter slik at kremen får kjølt seg litt ned. Del deretter smøret opp i små terninger. Tilsett disse i kremen og rør til alt smøret er helt smeltet og jevnt fordelt i kremen.
  • Hell den gule kremen over i en liten bolle. Legg plastfolie over bollen. La bollen stå på kjøkkenbenken til den ikke lengre er varm. Når den er ferdig avkjølt setter du den i kjøleskapet og lar den få stå der i minst 2 timer før du smører den på kaken.

Mandelbunn

  • Kjør mandlene til de er grovhakkede i foodprocessor.
  •  Visp eggehvitene stive med 50g melis. Tilsett deretter resten av melisen (100g) sakte og gradvis i eggehvitene mens du rører på medium hastighet. Når all melisen er tilsatt øker du til full hastighet og visper til du har en blank og stiv marengs.
    Bland bakepulver sammen med de grovhakkede mandlene og rør disse inn i marengsen. Ikke rør mer enn nødvendig, vend mandlene forsiktig inn med en slikkepott.
    Kle en rund bakeform på ca 25 cm med bakepapir i bunnen. Tilsett marengsen, stryk den jevnt utover i formen og stek på brett på nest nederste rille i ovnen, 175 grader over/undervarme i 35 minutter. Avkjøl mandelbunnen på rist, la den stå i formen sin.

Melkesjokoladekrem

  • Grovhakk melkesjokoladen. Varm opp kremfløte og kaffe i en kjele til det begynner å ryke. Fjern kjelen fra varmen og tilsett den grovhakkede melkesjokoladen. Rør med en slikkepott til all sjokoladen er smeltet.
  • Smør og melis blandes i en kjøkkenmaskin til det er hvitt og luftig.
    Kjenn nå på sjokoladeblandingen din, det er viktig at den ikke er varmere enn fingertemperatur. Dersom sjokoladeblandingen din er for varm så må du vente til den er avkjølt. Når sjokoladen er avkjølt nok slik at den ikke kjennes varm når du tar på den så rører du sjokoladeblandingen inn i smør/melis-kremen. Visp videre i et minutt på høy hastighet.

Montering

  • Bruk en skarp kniv og skjær mandelbunnen løs fra kantene til kakeformen din. Fjern bakepapiret. Legg bunnen på et serveringsfat.
  • Smør sjokoladekremen jevnt utover bunnen.
  • Fordel gulkremen jevn over sjokoladekremen. La det gjerne være igjen ca 1-2 cm sjokoladekrem utenfor gulkremen, det blir ekstra pent.
  • Pynt gjerne med noen friske bær på toppen. Blåbær er pent mot den gule kremen, men jordbær delt i 2 eller bringebær fungerer også. Grovhakk pistasjenøtter og strø de litt vilkårlig på kaken.
    Har du noen fine spiselige blomster i hagen så kan du med fordel pynte med de, f.eks stemor eller kløver/oxalis.