Go Back

Browniebunn

Den perfekte base til gode moussekaker

Ingredients

  • 130 g meierismør
  • 250 g sukker
  • 4 ss kakao
  • 2 egg store
  • 90 g hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts bakepulver

Instructions

  • Sett stekeovnen på 160 grader over/undervarme.
  • Smelt smøret i en kjele. Når smøret er smeltet så fjerner du kjelen fra varmen.
  • Rør inn sukker, kakao og salt. Rør inn eggene.
  • Hell kakaosmør-blandingen over i en bakebolle. Bland sammen hvetemel, vaniljesukker og bakepulver. Tilsett dette i bakebollen og rør det sammen med en tresleiv. Ikke rør mer enn nødvending, når alt er blandet jevnt sammen så har du rørt nok.
  • Kle bunnen av en rund kakeform, ca 18 cm i diameter, med bakepapir.
    Fordel røren i formen.
    Stek kaken midt i ovnen, på brett, i 35 minutter.
  • Når kaken er ferdig stekt så lar du kaken avkjøle seg på rist til den når romtemperatur. La kaken få stå i fred i formen mens den avkjøles.
  • Når du skal bruke kaken så løsner du den fra formen ved å føre en skarp kniv langs innsiden av formen, og fører kniven rundt hele formen.