Go Back

Karamellisert popcorn

Ingredients

  • 200 g sukker
  • 0,5 dl vann
  • 160 g meierismør
  • 1 ts salt
  • 1 ts natron
  • 1 stor bolle poppet popcorn
  • litt maldonsalt

Instructions

  • Sett stekeovnen på 175 grader over/undervarme.
    Gjør klart et stekebrett ved å legge et bakepapir oppå det.
    Bland sukker og vann i en kjele. Kok opp på medium varme. Ikke rør i sukkeret, la det være i fred så det ikke krystalliserer seg.
    Imens sukkeret koker så varmer du fløten i en annen kjele. Fløten skal ryke men ikke koke. Når fløten har blitt rykende varm så fjerner du kjelen med fløten bort fra varmen.
    Kok sukkerblandingen videre til den har blitt gyllen. Når sukkeret har blitt lys gyllent fjerner du det fra varmen og heller over fløten. Rør godt. Når blandingen har brust fra seg og er jevn, rører du inn smøret. Rør inn saltet. Tilsett så natron og rør igjen.
  • Hell karamellen over popcornet. Bruk 2 store skjeer og rør raskt sammen.
  • Fordel popcornet med karamellen oppå stekebrettet med bakepapir. Strø over litt maldonsalt. Stek i 10 minutter.
    Avkjøl popcornet helt før du brekker det opp i små biter.