Barna mine spiser mange matpakker i løpet av en uke. Stort sett alltid med brødskiver i. Derfor holder jeg på å finne gode alternativer slik at de kan få litt større variasjon i hverdagen. Først ute er disse grove pizzasnurrene med gulrot. Jeg har lagt vekt på at disse skal være et fullverdig og mettende måltid for små mager, samtidig som de er sunne nok til at de kan være med i matpakken både en og to ganger hver eneste uke. De har høy andel grovt mel og lite salt. Samtidig som de smaker SKIKKELIG DIGG! Disse er helt perfekte å ha liggende i fryseboksen, både for matpakker til skole/barnehage men også for de voksne på søndagsturen 🙂
Grove matpakkesnurrer med gulrot
Ingredienser
- 400g grovt mel (f.eks hvete og rug)
- 500g hvetemel
- 1/2 pakke gjær (tørr eller fersk)
- 1ts salt
- 1 raspet gulrot (stor)
- 6dl vann (lunkent)
- 2ss olje (raps eller solskikke)
- tomatsaus
- revet hvitost
- skinke
- oregano (kan sløyfes)
Framgangsmåte
Tips
Denne oppskriften ga 24 snurrer.
Jeg brukte tørrgjær i min oppskrift. Hvis du bruker fersk gjær så smuldrer du denne i vannet før du tilsetter vannet i det tørre. Da kan du forkorte den første hevingen slik at du hever kun i 45 minutter.
Du kan bruke hvilket grovt mel du ønsker i oppskriften, men bruk gjerne Sammalt hvete fin og Sammalt rug fin.
Du kan variere oppskriften ved å bytte ut skinke med kjøttdeig / tacokjøttdeig, eller bruke salami.
For å holde disse snurrene såpass sunne at de er et fullverdig alternativ til brødskive i matpakkene til barna mine har jeg brukt lite salt i deigen og brukt lite ost.
Jeg brukte ferdig tomatsaus fra Dolmio. Du kan gjerne lage tomatsaus selv, eller benytte ketchup.
Hvis du ikke skal spise opp alle pizzasnurrene samme dag så legg de i fryseren så snart de er helt avkjølte.
Hvis du lar snurrene få et pitstopp i 3 minutter på 170 grader i stekeovnen før du putter de i matboksen, så får snurrene en ferskere smak og bedre konsistens enn hvis du legger de rett fra fryseren og over i matboksen.
Ingen kommentarer