Diverse

Kaker & søte ting i New York

Som mange av mine følgere har fått med seg via Facebook eller Instagram så har jeg nå tilbragt 11 dager på den andre siden av dammen. Først 4 dager i New York og deretter en uke i Atlanta. Selv om bakgrunnen for reisen var jobb, jeg jobber som dataingeniør, så ble det god tid til å slappe av, se byene, nyte varmen og ikke minst utforske både små og store kafeer og bakeri. Jeg har hatt det helt fantastisk og spist meg gjennom abnorme mengder kaker og desserter. Det er helt umulig for en bakenerd som meg å motså fristelsene når det er så mange spennende steder der ute. Jeg tenkte å dele noe av det beste, og morsomste, jeg kom over på min reise og dermed forhåpentligvis gi litt inspirasjon til andre søthungrige reisende.

Doughnut Plant

Dette fantastiske stedet dumpet vi innom ved en tilfeldighet, det ligger like ved det kjente ‘Chelsea Hotel’ som min musikkinteresserte kollega Heidi ønsket at vi skulle besøke. Jeg hadde i utgangspunktet ikke tenkt å ta en ‘kake-stopp’ da vi passerte Doughnut Plant men etter en liten titt inn vinduet visste jeg at jeg måtte gå inn og smake. Lokalet var rent, delikat og det var veldig tydelig at dette var et sted som satte pris på ekte og gode råvarer. De bruker kun sjokolade fra Valrhona, vaniljekrem og syltetøy er hjemmelaget i lokalet, ingen kunstige farger, tilsetningsstoffer eller smakstilsetninger.

Vi prøvde oss på varianten fylt med vaniljekrem trukket med Valrhona, Creme Brulee, eple-og kanelfyll og gjær-varianten med Valrhona-trekk. Aller helst skulle jeg smakt de alle. Jeg må tilbake…  Doughnutten fylt med vaniljekrem er den aller, aller beste Doughnut jeg har smakt i hele mitt liv. Og jeg har spist mange 🙂

Doughnut Plant finnes på 4 lokasjoner i New York, du bør absolutt ta turen til en av de! Les mer her: http://doughnutplant.com

doughnutplant

Chelsea Market

Wow! For et sted! Her kunne jeg gjerne ha tilbragt en hel dag. Dette er en stor hall som er fylt opp av restauranter, barer, spisesteder, kafeer, bakeri og butikker relatert til matlaging/baking. Den ene fristelsen overgikk den andre.

Den fineste sjokolade finner du på rad og rekke:

sjokolade

 

På Doughnuttery lager de små doughnuts etter hvert som du bestiller. Du kan velge blant en rekke spennende smakskombinasjoner og de er enda varme når du får de.
Jeg gikk for klassiske vaniljeglaserte, samt noen med banan-kokos-kaffe. Med unntak av den glaserte så smaksettes doughnutsene vha sukker. Jeg synes det ble litt for mye sukker og litt for lite smak så de glaserte doughnutsene var min favoritt. Verdt et stopp, om ikke annet fordi det er fascinerende å se på at de lages 😉

doughnuttery2
En hobbybaker får aldri nok utstyr, du kan spørre min mann og jeg kan garantere deg at han er enig. Det renner over i skuffer, skap og boder men jeg blir likevel alltid dratt mot spennende kjøkkenbutikker. På Bowery har man alt man behøver og alt det man ikke visste at man hadde behov for. Jeg fikk med meg en kjempegod ballongvisp og noe farget sukker.
kitchensupp

Lubne cupcakes og dekorerte kjeks er definisjonen på amerikansk bakst etter min mening. Hos Elenis finner du et stort utvalg! Jeg fikk smake på kjeksene og de var overraskende gode. Jeg kan ikke si at det var en gastronomisk opplevelse men slike kjeks er etter min oppfatning like mye pynt på et kakebord som noe man spiser fordi det er så innmari godt. Cupcaksene sparer jeg til mitt neste besøk 🙂

muffins

 

Mo Gelato

Mo Gelato ligger like nær Chelsea Market. Jeg var helt stappet da jeg passerte en ny liten mathall, Gansevoort. Utenfor delte de ut små smaksprøver av sin sjokoladeis. Selvfølgelig måtte jeg smake og jeg må innrømme at jeg aldri har kjent en så god sjokoladesmak i en is før. Jeg ignorerte både hjerne og mage som ba meg om å spasere videre i det fine været og gikk inn og kjøpte meg en stor is. Noen ting er for godt til å kunne la være. Spesielt når jeg vet at jeg ikke kommer tilbake til dette stedet på flere år. Denne italienske isen er fyldig, smaksrik, fløyelsmyk og ikke minst uten tilsatt kunstig farge og smak. Gjerne ved bruk av lokale råvarer. Definitivt verdt et forsøk!

mo-iskrem

Dette var del #1 av min spisereise, resten følger ila uka:) Følg med, flere godsaker venter!

 

Blir veldig glad hvis du liker eller deler på facebook
Forrige innlegg Neste innlegg

Flere godsaker

Ingen kommentarer

Svar