Baking for alle Kaker Langpannekaker Sjokoladekaker

Sjokolade langpannekake

Det er først nå i vår at jeg skjønte hvorfor Toro selger såpass godt av sine kakemikser som de gjør. Nå er det avslutninger, sommerfester, dugnader og fotballcup’er på rad og rekke. I en hektisk hverdag skjønner jeg at mange tyr til 1-2-3-kaker  når man må stille med bakverk til barnas arrangementer. Jeg tok det derfor som en utfordring til meg selv å komme opp med en oppskrift på en saftig og knallgod sjokoladelangpannekake, som er (tilnærmet) like enkel å lage som Toro. Den skal være luftig, saftig, smakfull og ikke minst ha en veldig god glasur. Altså en heftig utfordring.

Denne kaken er veldig lett å lage, ingen tidkrevende eller avanserte steg. Selv glasuren rører du sammen på null tid. Det beste av alt – dette er den beste langpanne-sjokoladekaken jeg noengang har smakt. Faktisk så spiste jeg 3 store stykker nå i kveld, etter at sommerfesten i barnehagen ble utsatt pga været. Jeg hadde tenkt å legge hele kaken i fryseren men jeg måtte jo smake for å se om jeg synes det var verdt å legge ut oppskriften. Og etter 1 bit var det helt umulig å stoppe… 🙂

Prøv den da vel, du kommer ikke til å angre. Og du…. ikke glem å la den stå i romtemperatur i MINST 30 minutter før du serverer den 🙂

Jeg bruker en form på ca 25*35 cm til denne kaken.

Superenkel saftig langpanne sjokoladekake

Ingredienser

Kake

  • 150g meierismør
  • 400g sukker
  • 3 egg (store)
  • 5dl kefir eller kulturmelk
  • 360g hvetemel
  • 2ts natron
  • 2ts bakepulver
  • 3ss kakao

Glasur

  • 150g meierismør
  • 3ts kakao
  • 100g melkesjokolade (grovt hakket)
  • 3ts vaniljesukker
  • 3ss sterk kaffe
  • 300g melis
  • 1 egg (stort)

Framgangsmåte

Kake
Steg 1 Smelt smøret i en kjele.
Visp sukker og egg lett sammen. Rør inn kefir.
Tilsett smøret og rør det inn.
Bland mel, kakao, bakepulver og natron og tilsett i røren. Rør lett sammen til alt er jevnt blandet.

Legg bakepapir i bunnen av en liten langpanne. Hell røren over.

Stekes i 25 minutter på 200g.

Avkjøl på rist.

Glasur
Steg 2 Smelt smøret i en kjele.. Rør inn kaffe. Tilsett kakaopulver og melkesjokolade. Rør til alt er jevnt blandet.
Rør inn melis og vaniljesukker. Nå kan det være at glasuren skiller seg litt men det gjør ingenting.
Rør inn egget. Egget gjør glasuren blank og fin og samler den sammen hvis den skilte seg på et tidligere tidspunkt.

La glasuren stå til den er ikke er varm lengre. Helles over kaken.

Jeg synes kokos er innmari godt oppå en slik kake, men du kan like gjerne pynte med fargerikt kakestrøssel, non-stop, seigmenn eller friske jordbær eller bringebær. Her er det bare å slå seg løs 🙂

11 kommentarer

    1. Takk for det,
      jeg synes den er kjempegod jeg også 🙂 Jeg har aldri forsøkt å lage den laktosefri, men da må du bytte ut smøret med laktosefri margarin, samt benytte laktosefri rømme istedenfor kulturmelk. Gi meg gjerne tilbakemelding hvis du prøver 🙂

  1. Naaaam! Denne må prøves ? Hvilken str. er langpanna? Ser at det avstår liten, men tenker på målene.

    1. Hei Ida, det går fint ja. Du kan erstatte kakao med like mengder oboy, da blir det litt mildere sjokoladesmak 🙂

  2. Hei! Prøvde den i rund form 26 cm, men den var rå etter steketiden på langpanne, tok 40 min, men det ble for lang tid, Tips til steketid og temp. på rundform? Har du oppskrift på samme i rund form?

    1. Hei, jeg har ikke prøvd å lage akkurat denne i rundt form nei. Har du prøvd «Bakeprosjektets beste sjokoladekake»? Den er i rund form og er veldig god 🙂

Legg igjen en kommentar til Susanne Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *