Brune Pinner
- 200 g sukker
- 200 g meierismør
- 1 eggeplomme
- 300 g hvetemel
- 1 ss lys sirup
- 1 ts kanel
- 1 ts natron
- 1 ts vaniljesukker
- 1 eggehvite
- mandler grovhakket
- perlesukker
Rør smør og sukker lyst og luftig. Rør inn eggeplomme og sirup. Bland det tørre sammen og sikt det over i røren. Bland sammen. Ikke rør mer enn til alt akkurat er jevnt fordelt. Legg deigen i kjøleskapet i minst 30 minutter. Sett stekeovnen på 180 grader over/undervarme. Fordel deigen i 4 like store emner. Trill ut hvert emne til en pølse som er litt kortere enn lengden på et stekebrett. Legg 2 pølser på et bakepapir og kjevle de i bredden til de er ca 1/2 cm tykke. Gjenta med de 2 andre pølsene, legg de på et annet bakepapir. Deigen vil ese en god del under steking så kakene vil bli en god del bredere enn de er nå :) Pensle deigen med eggehvite. Strø over mandler og perlesukker. Jeg benyttet hvitt perlesukker men du kan like gjerne benytte vanlig perlesukker. Stek ett brett av gangen, i ca 10 minutter. Kakene er ferdige når de er gyldne. Når kakene er ferdig stekt så skjærer du de i strimler på skrå. Dette må gjøres mens kakene enda er varme. Avkjøl kakene på rist før de legges i en tett kakeboks.