Go Back

Pai med jordbær og rabarbra

Ingredients

Paibunn

  • 250 g hvetemel
  • 100 g melis
  • 0,5 ts salt
  • 150 g meierismør, kaldt
  • 1 egg, kaldt

Rabarbra

  • 400 g rabarbra
  • 50 g sukker
  • 1 ts kanel
  • 2 ts vaniljesukker

Fyll

  • 3 dl vaniljekrem omtrent
  • jordbær
  • perlesukker kan sløyfes

Instructions

Paibunn

  • Del kjøleskapskaldt meierismør i terninger. Legg smørterningene i en bakebolle og tilsett mel, melis og salt.
    Smuldre smøret inn i melblandingen med fingrene dine.
    Når smøret er jevnt fordelt i melet tilsetter du ett egg og blander til alt er jevnt fordelt.
  • Ta paideigen ut fra bollen, pakk den inn i plastfolie og la deigen hvile i kjøleskapet i ca 1 time.
  • Etter at deigen er hvilt så kjevler du den ut til den er ca 3-4 mm tykk. Jeg synes det er enkelt å kjevle hvis jeg har et lag plastfolie både under og oppå deigen når jeg kjevler.
    Fordel deigen i en paiform. Prikk bunnen av paien med en gaffel og sett formen men deigen i fryseren i ca 30 minutter.
  • Sett stekeovnen på 190 grader varmluft.
    Kle innsiden av paien med aluminiumsfolie og legg oppi ukokt ris eller erter og stek paien slik i 15 minutter. Dette gjør man for at paien skal holde formen og ikke blåse seg opp.
  • Etter 15 minutter tar du brettet med paien ut fra ovnen, løfter vekk aluminiumsfolien med risen/ertene og setter paien tilbake i ovnen i ca 10 minutter til den er gylden men ikke brent.
    Avkjøl paien i romtemperatur.

Bakt rabarbra

  • Rens rabarbrastilkene og del de opp i ca 1,5 cm lange biter.
    Fordel bitene i en ildfast form. Strø over sukker, kanel og vaniljesukker og bland godt.
    Stek i ovnen på 180 grader i ca 25 minutter til rabarbraen er myk.
    Avkjøl.
    Legg rabarbraen i et dørslag så den får rent fra seg all væsken.

Montering

  • Fordel vaniljekrem i paibunnen.
  • Legg over rabarbra. Strø gjerne over litt perlesukker hvis du har det.
    Topp med jordbær som er delt i 4.
    Har du noen spiselige blomster i hagen din så kan du gjerne pynte med disse. Det er viktig at dette er blomster fra egen hage slik at du er sikker på at de ikke er sprøytet.