Del kjøleskapskaldt meierismør i terninger. Legg smørterningene i en bakebolle og tilsett mel, melis og salt. Smuldre smøret inn i melblandingen med fingrene dine. Når smøret er jevnt fordelt i melet tilsetter du ett egg og blander til alt er jevnt fordelt.
Ta paideigen ut fra bollen, pakk den inn i plastfolie og la deigen hvile i kjøleskapet i ca 1 time.
Etter at deigen er hvilt så kjevler du den ut til den er ca 3-4 mm tykk. Jeg synes det er enkelt å kjevle hvis jeg har et lag plastfolie både under og oppå deigen når jeg kjevler. Fordel deigen i en paiform. Prikk bunnen av paien med en gaffel og sett formen men deigen i fryseren i ca 30 minutter.
Sett stekeovnen på 190 grader varmluft. Kle innsiden av paien med aluminiumsfolie og legg oppi ukokt ris eller erter og stek paien slik i 15 minutter. Dette gjør man for at paien skal holde formen og ikke blåse seg opp.
Etter 15 minutter tar du brettet med paien ut fra ovnen, løfter vekk aluminiumsfolien med risen/ertene og setter paien tilbake i ovnen i ca 10 minutter til den er gylden men ikke brent. Avkjøl paien i romtemperatur.
Bakt rabarbra
Rens rabarbrastilkene og del de opp i ca 1,5 cm lange biter. Fordel bitene i en ildfast form. Strø over sukker, kanel og vaniljesukker og bland godt. Stek i ovnen på 180 grader i ca 25 minutter til rabarbraen er myk. Avkjøl.Legg rabarbraen i et dørslag så den får rent fra seg all væsken.
Montering
Fordel vaniljekrem i paibunnen.
Legg over rabarbra. Strø gjerne over litt perlesukker hvis du har det. Topp med jordbær som er delt i 4. Har du noen spiselige blomster i hagen din så kan du gjerne pynte med disse. Det er viktig at dette er blomster fra egen hage slik at du er sikker på at de ikke er sprøytet.