Go Back

Servings: 8 rundstykker
Cost: 8 kr

Ingredients

  • 400 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts tørrgjær
  • 3 dl kaldt vann

Instructions

På kvelden

  • I en bolle rører du sammen hvetemel, tørrgjær og salt. Rør inn vann.
    Du trenger ikke å røre så grundig, kun til det er en relativt jevn deig. Dekk bollen med plastfolie og la den stå på benken over natten, i 8-12 timer.

Neste morgen

  • Strø litt hvetemel utover kjøkkenbenken. Velv deigen ut på kjøkkenbenken. Med en kniv eller deigskrape deler du deigen i 8 like store deler.
    Legg bakepapir på et stekebrett. Løft opp et deigemne, brett emnet litt sammen ved å legge hjørnene under midten av undersiden av emnet. Legg emnet på bakepapiret. Gjenta med de resterende 7 emnene. Deigen er klissete så det kan være lurt å ha litt mel i fingrene.
    Strø litt mel over rundstykkene, legg litt plastfolie over de og la de etter heve i 30-45 minutter.
    Stekes på 230 grader i ca 10 minutter.