Go Back

Ostekake med multegele

Ingredients

Kjeksbunn

  • 250 g søt havrekjeks Digestive / Bixit
  • 80 g meierismør

Ostekrem

  • 1 pakke sitrongele
  • 2,5 dl vann kaldt
  • 300 g kremost Philadelphia / Tine kremost naturell
  • 1 pakke seterrømme
  • 100 g melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 4 dl kremfløte

Multegele

  • 250 g multer
  • 2 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 4 plater gelatin

Instructions

Kjeksbunn

  • Smelt smøret i en kjele eller i microbølgeovn.
    Knus kjeksene til pulver, gjerne via en foodprosessor men du kan også legge kjeksene i en pose og knuse de med å rulle en kjevle over. Bland smør og kjeks godt sammen.
    Kle bunnen og sidene av en rund kakeform på 22 cm med bakepapir. Klem kjeksene jevnt ned i bunnen så du får en rett og fin bunn. Sett formen i kjøleskapet.

Ostekrem

  • Løs opp gelepulveret i det kokende vannet, avkjøl så til romtemperatur. Bland seterrømme, kremost og melis til en jevn klumpfri masse. Pisk fløten til en løs krem sammen med vaniljesukkeret i en egen bolle. Bland krem og osteblanding til du har en jevn masse. Rør så inn gele mens du rører godt. Sørg for at alt er godt blandet. Hell massen over kjeksbunnen. Avkjøl i minst 3 timer i kjøleskapet.

Multegele

  • Legg gelatinplatene i litt kaldt vann i ca 10 minutter.
    Kok opp multer, vann og sukker og la det koke på svak varme i ca 10 minutter. Prepp blandingingen gjennom en sikt, bruk en skje slik at du får presset ut all multesaft. Kast multesteinene.
    Klem vannet ut fra gelatinplatene og løs de opp i den varme multesaften. Avkjøl til romtemperatur før du forsiktig heller multegeleen over ostekremen. Avkjøl i kjøleskapet til geleen er helt stivnet, minimum 2 timer.
    Før servering kan du gjerne pynte kaken med noen fine multer.