Pepperkakekrem
- 200 g hvit sjokolade
- 1 dl kremfløte
- 100 g meierismør
- 1,5 ts kanel
- 1/2 ts nellik
- 1/2 ts ingefær
- 1/2 ts kardemomme
Grovhakk sjokoladen. Tilsett kremfløte og meierismør i en kjele og la det stå på komfyren til det begynner å ryke. Fjern så kjelen fra varmen og rør inn krydderne. Tilsett så sjokoladen og rør med en slikkepott til all sjokoladen er smeltet. La sjokoladekremen bli romtemperert før du plasserer den i kjøleskapet til den blir passe tykk. Hvis sjokoladekremen står for lenge i kjøleskapet blir den for hard, da kan du la den stå i romtemperatur til de blir temperert. Fordel sjokoladekremen i en sprøytepose med stor rund tipp og fordel litt krem midt på et makronskall, og legg på det andre makronskallet. Klem makronen lett sammen til fyllet når kanten av makronen.