Når pasjonsfruktcurden er helt gjennomfrossen kan du begynne med moussen. Legg gelatinen i kaldt vann i et par minutter. Grovhakk sjokoladen og smelt den over et vannbad, eller på svak varme i micro. Bland eggeplommene med sukkeret med en håndvisp. Varm opp 0,5 dl fløte i en kjele til den begynner å ryke. Fjern kjelen fra varmen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs de opp i den varme fløten. Tøm den varme fløten over eggeplommene mens du visper med håndvispen. Tøm så den smeltede sjokoladen oppi eggeblandingen mens du fortsetter å vispe med håndvispen. Pisk resten av fløten, 4dl, til en bløt krem. Det er viktig å ikke piske for lenge, stopp med en gang kremen holder formen. Når sjokoladen er litt kaldere enn fingervarm, dvs ca 30 grader, så rører du forsiktig inn halvparten av kremen inn i sjokoladeblandingen. Når den er helt jevnt blandet rører du inn resten av kremen.