Go Back

Rabarbrakake med sprø kokostopping

Ingredients

Rabarbrakake

  • 4 egg
  • 200 g sukker
  • 2 dl kondensert melk vanlig, usøtet type
  • 0,5 dl nøytral olje f.eks solsikkeolje
  • 200 g hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 5 dl rensket rabarbra i biter

Sprø kokostopping

  • 100 g meierismør
  • 150 g sukker
  • 100 g kokos
  • 2 ts vaniljesukker

Instructions

  • Sett stekeovnen på 170 grader over/undervarme.
    Visp stiv eggedosis av egg og sukker.
    Rør inn kondensert melk og olje.
    Bland sammen hvetemel, vaniljesukker og bakepulver. Sikt dette inn i røren. Vend melet forsiktig inn med en slikkepott.
    Kle bunnen av en rund kakeform, 24-25 cm i diameter, med et bakepapir.
    Fordel røren i formen.
    Legg forsiktig rabarbrabitene på toppen av kaken, du behøver ikke stappe de ned i røren - de vil synke noe ned når kaken stekes.
    Stek kaken i 30 minutter, midt i ovnen.
  • Mens kaken steker lager du den sprø toppingen.
    Smelt smøret på svak varme i en kjele. Når alt smøret er smeltet fjerner du kjelen fra varmen og rører inn sukker, kokos og vaniljesukker.
    Når kaken har stekt i 30 minutter øker du temperaturen i ovnen til 210 grader. Åpne døren til stekeovnen, ta stekebrettet med kaken halvveis ut fra ovnen slik at den fortsatt står i litt av varmen. Legg forsiktig kokostoppingen jevnt over hele kaken, du må legge den veldig lett nedpå kaken slik at kaken ikke faller sammen.
    Stek kaken videre i 10 minutter. Sjekk med en kakepinne eller strikkepinne om kaken er ferdig stekt, kaken skal være fast og det skal ikke være rester av kakerøre når du stikker pinnen midt i kaken. Hvis kaken ikke er ferdig steker du videre i 5 minutter før du tester om kaken er ferdig.
    Når kaken er ferdig stekt avkjøler du den i formen til den er lunken. Da kan du løsne den forsiktig fra formen ved å skjære langs innsiden av kanten på formen med en skarp kniv.
    Server kaken med iskrem eller pisket fløtekrem.