Go Back

Blomsterfoccacia

Denne foccaciaen smaker like godt som den ser ut.

Ingredients

  • 1/2 pakke gjær
  • 1 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1 dl olivenolje
  • 500 g hvetemel

Topping

  • 0,5 dl olivenolje
  • flaksalt/maldonsalt
  • Grønnsaker og urter etter ønske

Instructions

  • Bland hvetemel sammen med salt. Bland sammen vann, gjær og sukker i en liten skål. La dette stå i et par minutter før du rører det inn i melet. Elt godt sammen og elt videre i ca 5 minutter. Deigen skal være løs. Dekk bollen med plastfolie og la den etterheve i ca 40 minutter, til den har blitt ca dobbelt så stor.
  • Dekk en liten langpanne med bakepapir. Jeg brukte en som er ca 20*20 cm stor.
    Fordel deigen utover i langpannen med fingrene. Ha litt olje på fingrene så vil ikke deigen sette seg fast. La deigen etterheve i ca 30 minutter.
  • Sett stekeovnen på 200 grader.
    Dryss over olivenolje på brødet. Lag små groper med fingertuppene. Dekorer foccaciaen etter eget ønske. Strø over flaksalt.
    Stek brødet på et stekebrett midt i ovnen i ca 30 minutter. Avkjøl på rist.