Go Back

Sjokolademoussekake med browniebunn og hasselnøtter

Ingredients

Sjokolademousse

  • 2 plater gelatin
  • 1 dl melk
  • 100 g nougat
  • 100 g mørk kokesjokolade
  • 2,5 dl kremfløte
  • 1 browniebunn
  • en liten neve hasselnøtter kan sløyfes

Sjokoladeglasur

  • 50 g mørk kokesjokolade
  • 0,75 dl kremfløte

Dekor

  • Hasselnøtter
  • Sjokolade

Instructions

  • Legg gelatinplatene i kaldt vann.
  • Finn frem en rund kakeform, eller kakering, på ca 20 cm. Det er viktig at kakeformen er litt større enn formen du brukte til å lage browniebunnen.
    Hvis du bruker en rund vanlig vanlig rund kakeform så legger du bakepapir både i bunnen av formen, og på sidene.
    Hvis du bruker en kakering så kan du plassere kakeringen direkte på serveringsfatet til kaken. Da dekker du kun sidene av kakeringen med bakepapir (eller kakefolie).
    Plasser browniebunnen midt i formen/ringen. Del hasselnøtter i 2 og legg jevnt over hele browniebunnen. NB - du kan sløyfe hasselnøttene om du ønsker.
  • Varm opp melken i en kjele til den begynner å ryke. Fjern deretter kjelen fra varmen.
    Klem vannet ut av gelatinplatene og rør de inn i den varme melken.
    Tilsett nougat og sjokolade i melken. Vent et par minutter og rør deretter godt med en slikkepott til alt er jevnt blandet og smeltet. Vent så til blandingen får romtemperatur.
  • Pisk kremfløten til en bløt krem. Vend inn halvparten av kremen inn i sjokoladeblandingen med en slikkepott. Vend deretter inn resten av kremen.
  • Hell forsiktig moussen over browniebunnen. Start med å helle rundt browniebunnen før du heller over bunnen.
    Sett kaken i kjøleskapet i minst 3 timer. Sørg for at kaken står helt rett.

Dekor

  • Varm kremfløten, 0.75 dl, i en kjele til den såvidt koker. Fjern kjelen fra varmen.
    Tilsett kokesjokoladen, 50g. Vent 2 minutter før du rører rundt med en slikkepott til alt er smeltet og jevnt blandet.
    La sjokoladen få romtemperatur før du heller den forsiktig på toppen av kaken. Spre forsiktig glasuren jevnt over kaken med en spatula eller en kniv. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i ca 15 minutter.
  • Nå kan du pynte kaken med noen friske bær, nøtter, sjokolade eller karameller. Pynt med det du finner i kjøkkenskapet.
    Jeg dekorerte med noen karamelliserte hasselnøtter. De lagde jeg ved å gjøre følgende: Stikk skarpe pinner inn i 5-6 hasselnøtter. Tannpirkere fungerer ypperlig. Legg en tung bok på kjøkkenbenken. Deretter koker du 100g sukker sammen med 0,5 dl vann i en kjele til det ble lys gyllent. NB - man må ikke røre mens vann og sukker koker, da kan det krystallisere seg!
    Når sukkeret har fått gyllen farge så duppet jeg bunnen av kjelen i kaldt vann i 1 sekund for å stoppe kokeprosessen. Så tok jeg en hasselnøtt med tannpirker i og duppet nøtten i det varme sukkeret, før jeg satte tannpirkeren fast mellom boken og kjøkkenbenken slik at sukkeret renner nedover. Det kan være lurt å plassere et bakepapir under slik at det ikke kommer sukker på gulvet. Når sukkeret har stivnet er nøttene klare til bruk!
    PS, nøttene med sukkerdekor må ikke plasseres i kjøleskap, da fukten i kjøleskapet vil ødelegge dekoren. Nøttene med sukker må plasseres på kaken like før servering :)