Go Back

Bakeprosjektet Spesial

Verdens beste kake! Denne kaken har ALT :)

Ingredients

Gul krem

  • 6 eggeplommer
  • 2,5 dl kremfløte
  • 150 g sukker
  • 3 ts maisenna
  • 1 vaniljestang
  • 200 g meierismør

Sjokoladekrem

  • 3 dl kremfløte
  • 150 g melkesjokolade

Mandelbunner

  • 225 g mandler
  • 150 g melis
  • 6 eggehviter
  • 75 g sukker gjerne finkornet

Karamell

  • 100 g sukker
  • 1 dl vann
  • 0,5 dl kremfløte
  • 40 g meierismør
  • 1 klype maldonsalt knust

Salte mandler

  • 2 dl vann
  • 50 g salt
  • 100 g mandler

Instructions

Gul krem

  • Bland eggeplommer, fløte, sukker og maisenna i en kjele. Skrap frøene ut av vaniljestangen og tilsett både frø og stang i kjelen. La dette koke på svak varme i 3 minutter mens du rører hele tiden. Fjern kjelen fra varmen. Tilsett smøret, oppdelt i terninger, og rør til alt smøret er smeltet. Hell kremen over en sil for å fjerne eventuelle klumper. Avkjøles først til romtemperatur, og deretter i kjøleskap i minst 4 timer. Legg gjerne plastfolie helt nedpå kremen mens den avkjøles så unngår du snerk.

Sjokoladekrem

  • Grovhakk sjokoladen. Kok opp kremfløten i en kjele. Når fløten har kokt opp, heller du den over sjokoladen i en skål. La sjokoladen løse seg opp før du forsiktig rører rundt med en slikkepott til du er sikker på at alt er jevnt blandet. Avkjøl til romtemperatur og plasser deretter sjokoladefløten i kjøleskapet i minst 6 timer.

Mandelbunner

  • Start med å kverne mandlene. Hvis du har en food processor kan du gjerne bruke den. Pass i så fall på å ikke la den gå for lenge for da kan fettet komme ut fra mandlene. Det går helt fint om det er noen store mandelbiter, det er bare godt med litt tyggemotstand i kaken. Har du ikke en food processor kan du kverne mandlene i en vanlig mandelkvern. Bland deretter mandlene med melisen.
    Pisk 6 eggehviter til bløtt skum, tilsett så gradvis 75 g sukker mens du pisker på medium hastighet til du har en fin og stiv marengs. Bland mandlene forsiktig inn i marengsen med en slikkepott.
    Kle to runde kakeformer på 22 cm med bakepapir i bunnen og fordel marengsen jevnt i formene. Se lenger nede hva du gjør hvis du ikke har to former.
    Stekes på varmluft i ovnen i cirka 18 minutter på 180 grader. Bunnene er ferdige når de er gylne på toppen.

Karamell

  • Bland sukker og vann i en kjele. Kok opp på medium varme. Imens varmer du fløten i en annen kjele. Den skal ryke men ikke koke.
    Kok sukkerblandingen videre til den har blitt gyllen. NB! Når du har slått på varmen er det superviktig at du ikke rører mer i sukkeret, da vil blandingen kunne krystallisere seg. Når sukkeret har blitt lys gyllent fjerner du det fra varmen og heller over fløten. Rør godt. Når blandingen har brust fra seg og er jevn, rører du inn smøret. Rør inn litt maldonsalt. Avkjøl til romtemperatur.

Salte mandler

  • Kok opp vann og salt i en kjele. Når alt saltet er oppløst fjerner du kjelen fra varmen og tilsetter mandlene. Sett stekeovnen på 190 grader over/undervarme. La mandlene stå i 15 minutter i saltlaken før du heller av alt vannet. Fordel mandlene på et bakepapirkledd stekebrett og stek i 10 minutter. Avkjøl.

Montering

  • La bunnene bli helt avkjølte før du starter monteringen. Plasser en kakebunn på et serveringsfat. Visp den gule kremen lett med en ballongvisp eller en elektrisk mikser. Du behøver bare å vispe et par sekunder slik at den blir litt lysere og mer luftig. Fordel kremen i en sprøytepose med en stor rund tipp og klem ut små topper med gul krem jevnt over hele bunnen.
    Legg den andre kakebunnen over den gule kremen. Pisk sjokoladefløten stiv med en elektrisk mikser. Følg godt med så du ikke pisker for lenge, da kan kremen sprekke. Kremen er ferdig straks den holder formen. Fordel kremen over toppen av kaken.
    Hvis karamellen din har blitt helt fast så kan du varme den noen sekunder i mikroen eller over et vannbad. Bruk en skje og hell karamell vilkårlig over sjokoladekremen.
    Grovhakk mandlene og strø de over kaken. Pynt gjerne med litt bringebær og sjokoladepynt hvis du har det.