Go Back

Brownies med hockeypulverkrem

Saftige, myke brownies med en melkesjokoladekrem med hockeypulver.

Ingredients

  • 300 g meierismør
  • 6 ss kakao
  • 100 g mørk kokesjokolade
  • 6 egg
  • 600 g sukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • 250 g hvetemel

Hockeypulverkrem

  • 3 dl kremfløte
  • 200 g melkesjokolade
  • 1 boks hockeypulver

Pynt

  • Krokodiller
  • 1 boks hockeypulver

Instructions

Hockeypulverkrem

  • Grovhakk sjokoladen. Kok opp kremfløten i en kjele. Når fløten har kokt opp, heller du den over sjokoladen i en skål. La sjokoladen løse seg opp før du forsiktig rører rundt med en slikkepott til du er sikker på at alt er jevnt blandet. Rør inn hockeypulveret. Avkjøl til romtemperatur og plasser deretter sjokoladefløten i kjøleskapet i minst 4 timer.

Brownies

  • Sett stekeovnen på 180 grader over/undervarme.
    Smelt smøret på medium varme i en stor kjele. Mens smøret smelter grovhakker du sjokoladen. Når smøret er helt smeltet så fjerner du kjelen fra varmen og tilsetter kakao og sjokolade i smøret. Rør med en slikkepott til all sjokoladen er smeltet og alt er jevnt blandet.
  • Rør inn eggene, deretter sukkeret. Sikt hvetemel og vaniljesukkeret over i kjelen. Bruk en håndvisp og rør til alt melet er jevnt fordelt.
  • Legg et ark bakepapir i bunnen og oppover sidene av en liten langpanne, ca 22 * 30 cm stor. Hell over røren.
    Stek brownies i ca 30 minutter, midt i ovnen. Avkjøl kaken i formen, på en rist, til den er helt avkjølt.

Montering

  • Når kaken er helt avkjølt så snur du kaken opp ned. Grunnen til at jeg snur kaken opp/ned er at toppen på en brownies er litt smuldrete så det er vanskelig å smøre kremen pent utover kaken uten at flak løsner fra toppen av kaken, og dermed blander seg sammen med kremen.
  •  Pisk sjokoladefløten stiv med en elektrisk mikser. Følg godt med så du ikke pisker for lenge, da kan kremen sprekke. Kremen er ferdig straks den holder formen.
    Fordel kremen over toppen av kaken. Dryss litt hockeypulver jevnt over kremen. Skjær kaken opp i små firkantede stykker. Plasser gjerne en godterikrokodille på toppen av hvert stykke.

Notes

Denne kaken er holdbar i 3 dager i kjøleskapet. Den smaker aller best når den er helt romtemperert, så ta den ut av kjøleskapet en time før den skal spises. 
Hvis du ikke er så begeistret for lakris eller hockeypulver så kan du fint benytte den samme oppskriften men droppe hockeypulveret, den smaker veldig godt uten også :)