Go Back

Marengssmørkrem med karamell

En himmelsk glasur som smelter på tungen.

Ingredients

Marengssmørkrem

  • 300 g sukker, helst finkornet
  • 1 dl vann
  • 4 eggehviter (120 g)
  • 400 g meiersmør, romtemperert
  • 1 porsjon salt karamell

Instructions

Marengssmørkrem

  • Rør sammen sukker og vann i en kasserolle. Kok opp på medium varme. Det er viktig at du ikke rører i kjelen, la den få koke i fred så slipper du at sukkeret krystalliserer seg :)
    Sukkeret skal få koke videre på medium varme til det når 116 grader. Benytt et sukkertermometer.
    Mens sukkeret koker så visper du eggehvitene medium hastighet til de blir fast skum. Når de har nådd et fast skum så slår du av mikseren mens du venter på at sukkeret når 116 grader.
    Når sukkeret når 116 grader så skrur du mikseren på maks hastighet mens du heller sukkeret i en tynn stråle. Du må helle så sukkeret treffer bollekanten rett over eggehvitene. Du ønsker ikke å treffe vispen for da vil sukkeret bli slengt inn i kanten på bollen.
    Når du har helt i alt sukkeret visper du videre i ett minutt på høy hastighet før du skrur ned mikseren til medum hastighet og pisker videre til du har fått en helt romtemperert marengs.
  • Del så opp smøret i små terninger. Smøret må være helt romtemperert. Når marengsen er temperert så tilsetter du litt og litt av smøret. Ikke bry deg om kremen ser litt rar ut underveis, bare tilsett mer smør og pisk videre. Visp videre i 5 minutter.
    Til slutt tilsetter du litt og litt karamell mens vispen går på medium, når all karamellen er tilsatt så pisker du videre i ett minutt.
  • Nå er kremen ferdig og klar til bruk.