Go Back

Bakeprosjektets beste sjokoladekake

Ingredients

  • 125 g meierismør (190 g)
  • 1 dl vann (1,5 dl)
  • 3 ss kakao (4,5 ss)
  • 4 store egg (6)
  • 250 g sukker (375 g)
  • 150 g hvetemel (225 g)
  • 2 ts (strøkne) bakepulver (3)
  • 2 ts vaniljesukker (3ts)

Instructions

  • Smelt smøret i en kasserolle på svak varme. Fjern kaserollen fra varmen.
    Bland inn vann, kakao og vaniljesukker.
    Bland inn eggeplommer.
  • Hell blandingen over i en stor bakebolle og tilsett sukker. Bland sammen mel og bakepulver og sikt dette inn i blandingen. Rør godt.
    Pisk eggehvitene stive i en helt ren glass- eller metallbolle. Med en slikkepott rører du inn ca 1/3 av eggehvitene i resten av røren. Deretter tilsetter du resten av eggehvitene og blander de forsiktig inn røren. Ikke bland mer enn nødvendig.
  • Kle bunnen av en rund form, 26 cm, med bakepapir. Smør bakepapiret og sidene av formen. Fyll røren i formen og stek kaken midt i ovnen i ca 50 minutter, på 175 grader. Avkjøl på rist.

Notes

Hvis du ønsker å lage en høy, smalere sjokoladekake så lager du 1,5 gang av alle ingrediensene. Mengden står i parantes bak hver ingredients. 
Da fordeler du kakerøren likt i 2 stk kakeformer på 20 cm i diameter. Kaken skal da stekes på 170 grader varmluft i ca 35 minutter, midt i ovnen på brett.
Hvis du ikke har 2 former på 20 cm så deler du røren i 2, og steker halvparten i kakeformen først. Når den første kaken er ferdig stekt så lar du kaken avkjøle seg ca 20 minutter i formen før du forsiktig fjerner kaken fra formen og steker den andre halvdelen av røren.