Smelt smøret i en kasserolle på svak varme. Fjern kaserollen fra varmen. Bland inn vann, kakao og vaniljesukker.Bland inn eggeplommer.
Hell blandingen over i en stor bakebolle og tilsett sukker. Bland sammen mel og bakepulver og sikt dette inn i blandingen. Rør godt.Pisk eggehvitene stive i en helt ren glass- eller metallbolle. Med en slikkepott rører du inn ca 1/3 av eggehvitene i resten av røren. Deretter tilsetter du resten av eggehvitene og blander de forsiktig inn røren. Ikke bland mer enn nødvendig.
Kle bunnen av en rund form, 26 cm, med bakepapir. Smør bakepapiret og sidene av formen. Fyll røren i formen og stek kaken midt i ovnen i ca 50 minutter, på 175 grader. Avkjøl på rist.
Notes
Hvis du ønsker å lage en høy, smalere sjokoladekake så lager du 1,5 gang av alle ingrediensene. Mengden står i parantes bak hver ingredients. Da fordeler du kakerøren likt i 2 stk kakeformer på 20 cm i diameter. Kaken skal da stekes på 170 grader varmluft i ca 35 minutter, midt i ovnen på brett.Hvis du ikke har 2 former på 20 cm så deler du røren i 2, og steker halvparten i kakeformen først. Når den første kaken er ferdig stekt så lar du kaken avkjøle seg ca 20 minutter i formen før du forsiktig fjerner kaken fra formen og steker den andre halvdelen av røren.