Go Back

Blåbærmuffins med sprø topping

Saftige, myke muffins med en knasende topping.
Servings: 20 muffins

Ingredients

Muffins

  • 200 g meierismør romtemperert
  • 180 g sukker
  • 4 egg
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 300 g hvetemel
  • 2 dl kulturmelk
  • 200 g blåbær

Smuldretopping

  • 40 g hvetemel
  • 50 g sukker
  • 40 g meierismør

Instructions

Muffins

  • Pisk smør og sukker til det er lyst og luftig. Tilsett eggene i smørkremen, ett og ett mens du rører imellom hvert egg.
    Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og sikt ca halvparten av det over i smørkremen. Bland sammen. Tilsett kulturmelken og rør inn. Sikt så inn resten av melblandingen og bland sammen til en jevn røre, men ikke rør mer enn nødvendig.

Smuldretopping

  • Smuldre mel, sukker og smør sammen med fingrene, i en bolle.

Montering

  • Sett stekeovnen på 180 grader over/undervarme.
    Sett frem muffinsformer. Jeg bruker små papirformer i et metallbrett. Hvis du ikke har et metallbrett er det lurt å bruke doble papirformer slik at de bedre holder formen.
    Fyll litt røre i hver form, strø over godt med blåbær, klem bærene litt ned i røren. Fyll over litt mer røre slik at formen er ca 2/3 full. Strø over smuldretopping på toppen, og legg på noen flere blåbær.
    Stek muffinsene i ca 18 minutter, midt i ovnen.