Blåbærmuffins med sprø topping
Saftige, myke muffins med en knasende topping.
Servings: 20 muffins
Muffins
- 200 g meierismør romtemperert
- 180 g sukker
- 4 egg
- 2 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 300 g hvetemel
- 2 dl kulturmelk
- 200 g blåbær
Smuldretopping
- 40 g hvetemel
- 50 g sukker
- 40 g meierismør
Muffins
Pisk smør og sukker til det er lyst og luftig. Tilsett eggene i smørkremen, ett og ett mens du rører imellom hvert egg. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og sikt ca halvparten av det over i smørkremen. Bland sammen. Tilsett kulturmelken og rør inn. Sikt så inn resten av melblandingen og bland sammen til en jevn røre, men ikke rør mer enn nødvendig.
Montering
Sett stekeovnen på 180 grader over/undervarme.Sett frem muffinsformer. Jeg bruker små papirformer i et metallbrett. Hvis du ikke har et metallbrett er det lurt å bruke doble papirformer slik at de bedre holder formen. Fyll litt røre i hver form, strø over godt med blåbær, klem bærene litt ned i røren. Fyll over litt mer røre slik at formen er ca 2/3 full. Strø over smuldretopping på toppen, og legg på noen flere blåbær. Stek muffinsene i ca 18 minutter, midt i ovnen.