Print Recipe

Pepperkakekrem

Ingredients

  • 200 g hvit sjokolade
  • 1 dl kremfløte
  • 100 g meierismør
  • 1,5 ts kanel
  • 1/2 ts nellik
  • 1/2 ts ingefær
  • 1/2 ts kardemomme

Instructions

  • Grovhakk sjokoladen.
    Tilsett kremfløte og meierismør i en kjele og la det stå på komfyren til det begynner å ryke. Fjern så kjelen fra varmen og rør inn krydderne. Tilsett så sjokoladen og rør med en slikkepott til all sjokoladen er smeltet.
    La sjokoladekremen bli romtemperert før du plasserer den i kjøleskapet til den blir passe tykk. Hvis sjokoladekremen står for lenge i kjøleskapet blir den for hard, da kan du la den stå i romtemperatur til de blir temperert.
    Fordel sjokoladekremen i en sprøytepose med stor rund tipp og fordel litt krem midt på et makronskall, og legg på det andre makronskallet. Klem makronen lett sammen til fyllet når kanten av makronen.