Go Back

Kake med melkesjokolademousse og pasjonsfruktkjerne

Ingredients

Pasjonsfruktkjerne

  • 1,5 dl pasjonsfruktsaft
  • 100 g sukker
  • 3 eggeplommer
  • 1 egg
  • 1 ss Maizena
  • 1 klype salt ca 1/8 ts
  • 50 g meierismør

Sprø bunn

  • 75 g Feuilletine
  • 20 g meierismør
  • 50 g melkesjokolade
  • 50 g hasselnøttpralin

Melkesjokolademousse

  • 3 plater gelatin
  • 200 g melkesjokolade
  • 4 eggeplommer
  • 20 g sukker
  • 4,5 dl kremfløte

Instructions

Pasjonsfruktcurd

  • Del pasjonsfruktene i to. Fjern innholdet i frukten og press det gjennom en sil. Prøv å få med det aller meste av juicen. Hell innholdet over i et målebeger. Hvis du får tak i ferdig pasjonsfruktpure så tiner du denne og måler opp.
    Bland juicen, egg, eggeplommer og sukker og Maizena i en kjele. Rør godt sammen. Rør så mens du koker opp på medium varme. Kok på svak varme i ca 5 minutter. Del opp smøret(kjøleskapskaldt) i små terninger og tilsett disse gradvis mens du rører. Rør inn saltet. Rør godt helt til alt smøret er smeltet inn. Avkjøl til romtemperatur.
  • For å få en fin kjerne av pasjonsfruktcurden i kaken så må curden fryses ned i form. Jeg la en rund kakering (du kan bruke en vanlig kakeform) på 16 cm i diameter på en trefjøl. Deretter kles innsiden av ringen/formen - samt bunnen, med plastfolie før curden fordeles i formen. Stryk over toppen med en spatula, eller baksiden av en skje, slik at den blir mest mulig glatt. Sett så ringen på fjølen, eller kakeformen, i fryseren i minst 2 timer. La formen stå helt rett i fryseren.

Sprø bunn

  • Smelt smøret sammen med sjokoladen over et vannbad. Rør inn hasselnøttpralinen. Rør forsiktig inn feuilletinen. Plasser en rund kakering på 20 cm i diameter, på en trefjøl med bakepapir på. Har du ikke en vanlig kakering så kan du benytte en vanlig rund springform men fjern bunnen fra den. Kle innsiden av ringen med bakepapir eller kakeplast. Fordel kakebunnen jevnt i formen og press den lett ned. Pass på å ikke trykke for hardt for da mister bunnen litt av sprøheten sin.

Melkesjokolademousse

  • Når pasjonsfruktcurden er helt gjennomfrossen kan du begynne med moussen. Legg gelatinen i kaldt vann i et par minutter. Grovhakk sjokoladen og smelt den over et vannbad, eller på svak varme i micro. Bland eggeplommene med sukkeret med en håndvisp. Varm opp 0,5 dl fløte i en kjele til den begynner å ryke. Fjern kjelen fra varmen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs de opp i den varme fløten. Tøm den varme fløten over eggeplommene mens du visper med håndvispen. Tøm så den smeltede sjokoladen oppi eggeblandingen mens du fortsetter å vispe med håndvispen. Pisk resten av fløten, 4dl, til en bløt krem. Det er viktig å ikke piske for lenge, stopp med en gang kremen holder formen. Når sjokoladen er litt kaldere enn fingervarm, dvs ca 30 grader, så rører du forsiktig inn halvparten av kremen inn i sjokoladeblandingen. Når den er helt jevnt blandet rører du inn resten av kremen.
  • Fordel halvparten av moussen over kakebunnen. Finn så frem den frosne pasjonsfruktcurden og plasser den midt på moussen. Smør over resten av moussen. Bruk en spatula eller en kniv for å få toppen av kaken mest mulig rett. Plasser kaken i fryseren i minst 2t. Hvis du ønsker kan du glasere kaken med speilglasur.