Go Back
Print Recipe
4 from 1 vote

Skikkelig god sjokoladekake

Ingredients

Sjokoladekake

  • 100 g meierismør eller melange
  • 250 g sukker
  • 3 egg store, evt 4 små
  • 1 beger seterrømme, lettrømme eller kulturmelk
  • 250 g hvetemel
  • 2 ts natron
  • 2 ts bakepulver
  • 4 ss bakekakao
  • 0,5 ts salt

Sjokoladekrem

  • 100 g kokesjokolade lys eller mørk etter ønske
  • 4 ss sterk kaffe
  • 150 g meierismør romtemperert
  • 200 g melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 3 ss rømme kan sløyfes

Dynk og dekor

  • 1 dl melk
  • kakestrøssel

Instructions

Sjokoladekake

  • Sett stekeovnen på 175 grader, over og undervarme.
    Smelt smøret i en kjele på medium varme. Når smøret er smeltet fjerner du kjelen fra varmen.
    Visp sukker og egg lett sammen. Rør inn rømme/kefir sammen med eggene.
    Tilsett smøret og rør det inn.
    Bland mel, kakao, salt, bakepulver og natron og tilsett i røren. Rør lett sammen til alt er jevnt blandet.
  • Fordel røren i en rund kakeform på 22-24 cm i diameter. Legg bakepapir i bunnen. Fordel røren i formen.
    Stekes midt i ovnen på brett i ca 50 minutter. Du må sjekke ved å stikke en strikkepinne midt i kaken om den er ferdig. Du kan gjerne stikke etter 45 minutter. Hvis det ikke fester seg noe røre på pinnen så er kaken ferdig.
  • Når kaken er ferdig så pleier jeg å avkjøle den opp/ned i kakeformen på en rist, med bakepapir imellom kaken og risten. Kaken må være helt romtemperert før du begynner å skjære i den.

Sjokoladekrem

  • Grovhakk sjokoladen og ha den i en stor skål sammen med kaffen. Varm i micro på svak effekt, eller over et vannbad, til all sjokoladen er smeltet. Rør underveis.
  • Visp romtemperert smør til det er lyst og luftig med en elektrisk mikser. Rør inn melisen og vaniljesukkeret.
    Sjekk nå at sjokoladeblandingen ikke er for varm. Den bør ikke være mye varmere enn fingertemperatur. Er den for varm så vent til den har bltit avkjølt.
    Når sjokoladen ikke er for varm så rører du den inn i smørkremen. Visp videre på høy effekt i et par minutter. Tilsett så rømmen og rør den godt inn.
    Glasuren er nå klar for bruk.

Montering

  • Del kakebunnen i 3 like tykke deler.
    Legg en kakebunn på serveringsfatet. Dynk godt med melk. Jeg dynket med melk tilsatt like store deler kaffe, men du kan like gjerne benytte kun melk.
    Fordel så på ca 1/3 av sjokoladekremen og stryk denne utover.
    Legg på en ny kakebunn, dynk godt og stryk utover enda 1/3 av sjokoladekremen.
    Dynk den siste kakebunnen. Legg bunnen på og fordel deretter resten av kremen på kaken.
    Pynt etter eget ønske. Jeg benyttet strøssel men her kan du bruke seigmenn, non stop, frisk frukt eller annet godteri.