Go Back

Troika i konfektformer

Ingredients

  • 1 pakke bringebærgelé
  • 2,5 dl vann
  • 200 g marsipan
  • 300 g nougat
  • 150 g mørk kokesjokolade, f.eks Dronningsjokolade
  • 1 dl kremfløte

Instructions

  • Start med å lage gele etter fremgangsmåte på pakken, men benytt kun 2,5 dl vann. Avkjøl til romtemperatur.
  • Kjevle marsipan til et relativt tynt lag, ca 3 mm. Stikk ut små rundinger som er like stor eller litt mindre enn formene dine. Legg en marsipansirkel i bunnen av hver form.
    Dersom du mangler en utstikker i riktig størrelse så kan du trille små kuler av marsipan som du klemmer flate og legger i bunnen av hver form istedenfor, det går finfint :).
  • Varm opp nougat i vannbad eller på svak styrke i microen til den smelter, og hell den tynt oppå marsipanen. Jeg fordelte nougaten over i et målebeger som var enkelt å helle av. Du kan stryke nougaten lett utover hvis den ikke renner helt utover. Det er superviktig at nougaten dekker all marsipan. Senere skal vi helle gelé over nougaten, og dersom gelé renner ned på marsipanen så vil marsipanen gå i oppløsning og det blir bare klin.
    La nougaten stivne.
  • Hell et tynt lag gelé i hver form. Jeg helte all geléen over i et målebeger som var enkelt å helle av, og da var det lett å helle litt gelé i hver enkelt konfektform. Når alle konfektene har fått gelé så setter du formen i kjøleskap så de får stivne.
  • Varm opp 1 dl kremfløte i en kjele til det begynner å koke. Fjern kjelen fra varmen og tilsett sjokoladen. Rør med en slikkepott til alt er jevnt blandet.
    La sjokoladen blir tilnærmet romtempert før du legger litt sjokolade på toppen av hver konfekt og smører den utover med baksiden av en liten skje.
  • La sjokoladen stivne før du pynter konfektene med litt fint strøssel, kokos, sjokoladelinser, pistasjenøtter eller noe annet du finner i kjøkkenskapet ditt.
    Oppbevar konfektbitene i et tett boks i kjøleskapet.