Go Back
Print Recipe
5 from 1 vote

Saftig havrebrød

Et saftig og holdbart havrebrød.

Ingredients

  • 100 g lettkokte havregryn
  • 100 g havrekli
  • 200 g havremel
  • 1 liter kaldt vann
  • 1,5 ts salt
  • 2 ss honning, malt, sirup eller sukker
  • 0,5 pakke blå tørrgjær (ca 6 gram)
  • 850 g hvetemel omtrent

Instructions

Fordeig

  • Bland sammen havregryn, havrekli, havremel og kaldt vann i en bolle. La dette stå på kjøkkenbenken i minst 30 minutter.

Havrebrød

  • Hell fordeigen over i kjøkkenmaskinbollen din. Rør inn salt, gjær, honning/malt/sukker/sirup. Tilsett omtrent halvparten av melet.
    Elt godt sammen. Tilsett litt og litt mel til du har en deig som såvidt er litt klissete.
    Elt videre i 15 minutter. Dekk bakebollen med plastfolie og la den heve seg til dobbel størrelse.

Etterheving

  • Pensle innsiden av 2 brødformer med smeltet smør.
    Del deigen i 2 like emner og trill ut 2 brød. Fordel brødene i formene. Dypp fingrene dine i litt kaldt vann og gni vannet utover toppen av brødene. Strø over godt med havregryn.
    Bruk en skarp kniv og skjær et par snitt på skrå i toppen av brødene, omtrent 0,5 cm dype.
    Dekk brødformene med plastfolie og la de etterheve i ca 40 minutter.
  • Når brødene er ferdig etterhevet så stekes de på 200 grader, over/undervarme, i 40 minutter.
    Ønsker du en ekstra sprø skorpe så kan du steke brødene i 5 minutter ekstra uten formene.
    Avkjøl brødene før du skjærer i de.