sponset

Makroner med hasselnøttkrem

Mmmmm, makroner. Jeg må innrømme at jeg ikke er så begeistret for de makroner man kjøper, selv ikke hos de kjente konditoriene, fordi jeg synes fyllene ofte er litt tamme og smakløse. Men de makronene man lager selv har ofte en litt klarere og tydeligere smak i fyllet. Disse makronene har jeg fylt med en kjempegod hasselnøttkrem jeg har kommet over, den smaker skikkelig godt av ekte hasselnøtter. Jeg kan virkelig anbefale den. Hvis du ikke får tak i en slik så kan du bruke Nutella eller Nugatti som erstatning, det blir godt det også 🙂

Ingredienser

  • 280 G mandelmel
  • 370 G melis
  • 230 G eggehvite (Romtempererte)
  • 125 G sukker (gjerne finkornet (engelsk sukker))
  • Brun pastafarge
  • 1 glass Hasselnøttkrem 

Framgangsmåte

Sikt melis og mandelmel 2 ganger. Hvis det blir igjen veldig mye mandelmel pga dårlig malte mandler så kan man ta overskuddet etter siktingen i en bolle og gå løs på det med stavmikseren for å finmale det, og deretter sikte det inn sammen med resten av melis-og mandelmassen. Overflødige klumper kastes. Dette gjør man for å få en blank og glatt overflate på makronene.

Pisk eggehvite på lav styrke i en mikser til det skummer. Tilsett gradvis litt og litt sukker mens maskinen går til du får en litt seig marengs. Bland inn litt brunfarge.

Bland deretter inn mandel-og melisblandingen. Du kan røre godt, feilen man ofte gjør når man lager makroner er å røre for lite. Blandingen skal bli rimelig flytende og blank – men den er slik at jo mer du rører dess mer flytende blir den. Du skal stoppe røringen når massen begynner å flyte litt utover når du rører.

Tegn opp sirkler på et bakepapir, ca 4-5 cm i diameter. Fyll sirklene med makronmasse som du sprøyter ut vha en sprøytepose. Sett makronene til tørk i romtemperatur i ca 45 minutter. Dette må man gjøre for å unngå at makronene sprekker når de steker.

Stek makronene i varmluftsovn på 160-175 grader i ca 13 minutter, midt i ovnen. Plasser et tomt stekebrett på rillen under stekebrettet ditt.

Jeg brukte en ferdig hassenøttkrem fra Ditt Italia som fyll. Denne kremen har 30% hasselnøtter og har perfekt konsistens og smak til å fylle makronene med. Hvis du oppgir rabattkoden ‘bakeprosjektet’ så får du litt rabatt når du bestiller 🙂

 

Innlegget er skrevet som et samarbeid med Ditt Italia.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *