Showing 10 Result(s)
Kremer & Glasurer

Lakriskaramell

Denne lakriskaramellen er helt himmelsk god. Når den er lun så er den flytende, men i romtemperatur er den fast men myk. Karamellen kan brukes som fyll i makroner, som topping på kaker eller servert lun på vaniljeis. Jeg har brukt søt lakrissirup fra Johan Bülow i karamellen, den kan f.eks kjøpes på Sjokoladebutikken. Hvis …

Dessert Kremer & Glasurer

Eplemos

Nå når de norske eplene er på sitt beste må man bruke epler på så mange måter man kan. Sylte, safte, mose, bruke i baking og bruke i mat. En av mine favoritter er eplemos. Det er kjempeenkelt å lage og er veldig anvendelig, perfekt å ha liggende i fryseren til en passende anledning. En …

Pasjonsfruktcurd pasjonsfruktkrem oppskrift
Kremer & Glasurer

Pasjonsfruktcurd med sitron

Etter jobb på fredager tar jeg gjerne turen innom meny for å bli fristet av alle de gode råvarene. Denne uka var det noen freshe pasjonsfrukter og noen uimotståelige italienske sitroner som skrek til meg fra frukt- og grønnsaksavdelingen. Jeg hadde ingen umiddelbar plan for hva jeg skulle bruke de til men det var som …

Kremer & Glasurer

Ha-på-krem

Dette høres spesielt ut men viste seg å være skikkelig godt. En glasur som er barnevennlig og med en anelse ettersmak av karamell. Oppskriften mottok jeg av en dame som jeg lagde en kake for. Denne Ha-på-kremen har vært en tradisjon i hennes familie i årevis. Heldig for meg så valgte hun å dele oppskriften. …

Kremer & Glasurer

Bringebærmousse

En bringebærmousse er veldig friskt og godt og passer i de aller fleste kaker. Jeg bruker den oftest som fyll i sukkerbrød kombinert med et lag vaniljekrem, men jeg synes også det er fantastisk godt med bringebærmousse i sjokoladekaker. Denne moussen er frisk og ikke for søt, samt at den er god og luftig. [gmc_recipe …

Kremer & Glasurer

Lys sjokoladekrem

En klassisk lys sjokoladesmørkrem må være noe av det jeg lager aller mest på kjøkkenet mitt. Når det er snakk om bakverk til barn er det alltid denne kremen mitt smakspanel av søte små barn/tantebarn sverger til. Den er passe søt, veldig luftig, smelter i munnen og har en skikkelig god sjokoladesmak pga melkesjokoladen den …

Kremer & Glasurer

Blåbærcurd

I helgen lagde jeg marengs og fikk dermed en god del eggeplommer til overs. Jeg er ikke noe glad i å kaste mat og tok meg derfor i å spekulere på hva jeg kan bruke eggeplommer til. Hmmmmm, det første som slo meg, som jeg alltid bruker eggeplommerester til, var lemoncurd. Lemoncurd er en fyldig …