Halloween Høytider Til barna

Skumle kakefingre til Halloween

Jeg tror jeg gleder meg enda mer til Halloween enn de små barna i nabolaget mitt. Det kan nok komme av at jeg bodde et år i California og fikk oppleve en helt fantastisk Halloween der borte. Derfor har jeg allerede nå begynt å forberede godsaker som jeg skal gi til barna som kommer og ringer på. Først ute er disse fingrene laget av kransekakemasse og mandler. De er superenkle å lage, krever ikke noe utstyr og ser herlig makabre ut;)
Jeg benyttet ferdig kransekakemasse for å lage disse. Fingrene blir selvfølgelig veldig mye bedre på smak hvis du tar deg tid til å lage kransekakemasse fra bunnen av, men i dag tok jeg den lettvinte løsningen. Dessverre er det mange butikker som selger kransekakemasse kun i tiden rett før jul, men heldigvis fant jeg på Meny:)

For å lage fingrene er det ikke mer hokus pokus enn at du triller en passelig mengde kransekakemasse til en pølse, bruk 2 fingre for å lage pølsene litt smalere på hver side av fingerleddet, slik at det blir nesten som en liten ‘klump’ på midten, slik det er på vanlige fingre. Benytt en skarp kniv til å markere leddene på fingrene. Se gjerne på dine egne fingre for inspirasjon:)

For å lage negler legger du mandler i kokende vann i et par minutter, fjern deretter skallet på mandlene. Del mandlene i 2, mandlene er naturlig delt i 2 så du må bare finne ut hvor ‘skillet’ er og løsne det opp. Legg en halv mandel ytterst på hver finger og press forsiktig ned.

Jeg presset enden av hver finger litt sammen, det kan du gjerne droppe for da ble endene litt brent 😉

halloweenfingre3

 

Fingrene stekes midt i stekeovnen på 180 grader i ca 10 minutter.

For å gjøre fingrene ekstra makabre kan du blande litt melis, vann og rød matfarge som du kliner litt vilkårlig på enden av fingrene.

halloweenfingre

 Her finner du alle mine andre Halloweenoppskrifter: Alle Halloweenoppskrifter

9 kommentarer

  1. Takk for et morsomt tips! Vi bor på et felt hvor det bor maaange barn som gjerne vil ha litt godis til halloween, så nå er det bare å gå i gang å produsere fingre.:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *