I helgen har jeg laget hele 2 konfirmasjonskaker, i tillegg til en fantastisk god kanelbolleform(oppskrift og bilder kommer). Altså har store deler av helgen min vært tilbragt på kjøkkenet. Jeg kjenner at 2 kaker på samme helg er litt for mye, da blir det mer stress enn kos og det liker jeg ikke. Baking er min rekreasjon og hobby og skal dermed være lystbetont og jeg skal nå være flinkere til å si nei når mine venner og bekjente ber meg om bakebistand, uansett hvor hyggelig det er å kunne få bidra 🙂
Den ene kaken var en sitronmarengskake, den samme jeg lagde i Hele Norge Baker. Den er fantastisk god og veldig dekorativ på kakebordet. Jeg benyttet anledningen til å samtidig ta noen bilder underveis i bakingen slik at jeg nå skal utvide oppskriften på kaken med flere bilder fra oppbygningen av selve kaken. Oppskriften finner dere her.
Inni kaken skjuler det seg 4 kakebunner og 4 lag sitronkrem, samt et godt lag med en syrlig og frisk lemoncurd på toppen.
En herlig, fluffy sveitsisk marengs dekker kaken.
Sjefsbakerassistent Sander ga marengsen toppkarakter!
Slik ser kaken ut etter å ha fått på marengsen. Den kan være like dekorativ hvis man stopper nå…
… eller man kan benytte en brenner og få et mer rustikk uttrykk på kaken. Man får da en litt god, brent smak på marengsen. I tillegg vil rosemønstret komme bedre frem.
Konfirmantens navn skrevet på toppen av kaken, i marengs.
Dette har blitt en av mine klassikere nå, skal lage en ny til min mor om bare 2 uker. Ett tygg og du er frelst 😉
Den andre kaken er et sukkerbrød fylt med 1 lag av verdens beste limemousse og 1 lag med bringebærmousse.
Kaken ble stekt i 2 former og deretter skåret til i form av en fotballskjorte, før den ble smurt opp med amerikansk smørkrem og trukket med sukkerpasta. Jeg benyttet et spiselig bilde for å få logoen til fotballaget, Liverpool, samt adidas-logoen på kaken. Jeg har tenkt å dele en steg-for-steg beskrivelse av fotballtrøyen slik at du selv kan lage en slik, det er slettes ikke noe hokus-pokus 🙂
Jeg ble forsåvidt fornøyd med fotballtrøyen men jeg liker best å bruke marsipan som trekk på mine kaker 🙂
Håper du også har hatt en like søt helg som meg 😉