Showing 47 Result(s)
Høytider Jul Konfekt

Troika i konfektformer

Disse små bitene med Troikakonfekt er enkle å lage og krever ingen steking eller baking. De smaker faktisk enda bedre enn originalen i min mening. Jeg bruker små konfektformer når jeg lager disse, vanlige muffinsformer blir alt for store. Små konfektformer i papir/metall får du kjøpt på nett eller på kjøkkenbutikker med godt utvalg. Jeg …

Høytider Jul

Brune pinner

Brune pinner kalles også for kolakaker. Kola er svensk for karamell og det er fordi disse kakene har en nydelig smak av karamell 🙂 Disse kakene er min favoritt blant de tradisjonelle ‘tørre’ julekakene og jeg har en finfin tradisjon med å unne meg en slik brun pinne som frokostdessert til kaffen hver eneste helgemorgen …

Jul Kaker Ostekake

Julens beste ostekake

Denne Ostekaken har en bunn laget av pepperkaker. Ostekremen har en forsiktig smak av appelsin, kanel og har en søt rømmekrem på toppen. Den er helt magisk god, og det første året jeg serverte denne ble nærmest unntakstilstand for å sikre seg det siste stykket av kaken. Denne kaken er den perfekte dessert i desember, og …

Høytider Jul

Julens beste risboller

Risboller er min barndoms favorittjulebakst og en av få tradisjonelle ‘bakverk’ jeg lager til jul. Disse bollene er ekstra gode ettersom de er basert på eggedosis, de blir dermed litt mer luftige og ikke så tunge. I tillegg har jeg byttet ut halvparten av delfiafettet med meierismør for en rundere og fyldigere smak. Som om …

17. mai Festkaker Høytider

Den beste jordbærkaken

For meg kan man sette likhetstegn mellom 17.mai og jordbær. Jeg inkluderer derfor alltid jordbær i kaker jeg lager til 17.mai. Dette er en tradisjonell kake som består av et sukkerbrød fyllt med ferske jordbær, hjemmelaget vaniljekrem og jordbærkrem. Kaken har fått et lag marengs utenpå, samt selvfølgelig mengder av skivede jordbær i roseform. Sukkerbrød …

Høytider Påske Til barna

Påskemarengs

Noe av det aller, aller beste mine barn vet er marengs. De kan ikke få nok av det, selv min datter som ikke er særlig glad i kaker eller desserter blir helt blank i øynene når jeg nevner ordet ‘marengs’. Ekstra stor stas er det når de får være med å forme sine egne marengs …