Etter 25 år i melet og sukkerets tjeneste, hvorav 10 av disse har inkludert omfattende kakedekorering, har jeg lært meg veldig mye om baking. Kunnskap har jeg fått via internett, kurs, egne erfaringer samt mitt store nettverk av hobbybakere. Det jeg sitter igjen med er at baking ikke er noe hokus-pokus, med litt bistand og litt tålmodighet har jeg troen på at ALLE kan lære seg å lage iøynefallende kaker med fantastisk smak. «Æ kan itj å bak æ» – det er det verste jeg hører. Alle kan bake. Punktum. Jeg skal lære deg.

På denne siden skal jeg legge ut generelle baketips, i tillegg til detaljerte beskrivelser på hvordan man lager vakre kaker med lekker håndlaget pynt.

Håndklemetoden

Etter at jeg begynte å benytte denne ved steking av tunge kaker, type sjokoladekake, Red Velvet, vaniljekake o.l., har jeg ikke hatt problemer med verken vulkantopp på midten eller tørre kanter ytterst på mine kaker. Du vet kanskje hva jeg snakker om? Når steketiden av din sjokoladekake går mot slutten, og du ser inn i stekeovnen og ser at kaken er relativt lav langs kanten av formen men buler ut som en slags vulkan på midten. Og når du omsider skal spise kaken, etter å ha skåret bort hele vulkantoppen, erfarer at den ytterste centimeteren av kaken er knusktørr tross i et godt lag med glasur – DA skulle du ha visst om håndklemetoden. Svaret på alle dine bønner ;)

 

 

putekakedel2Hvordan lage en putekake

En putekake er en veldig populær kake, spesielt ifm dåp/navnefest. Den er ikke spesielt vanskelig å lage men den ser veldig imponerende og dekorativ ut på kakebordet. Det finnes mange måter å pynte en putekake på, her deler jeg teknikken jeg som oftest bruker.

Beskrivelsen går gjennom alle steg fra baking av kaken, fylling, trekking og pynting.

 

 

Legokake

Hvordan lage en legokake

Denne legokaken er superpopulær til enhver liten (eller stor) legobygger. Med det rette utstyret er den slettes ikke så vanskelig å lage som man skulle tro 🙂

 

 

 

 

 

 

IMG_2026Hvordan lage en marsipanrose

Det å lage pene roser i marsipan eller sukkerpasta synes jeg er noe av kunnskapen jeg får mest bruk for i forbindelse med dekorering av kaker. Et par pene roser er nok til å løfte en kake fra pen til fantastisk. Med denne beskrivelsen, som vha bilder og tekst beskriver hvert eneste lille steg jeg gjør, kan du lære deg å lage roser slik jeg gjør det.

 

 

baketips

Bakeprosjektets 11 tips for vellykkede kaker

Her er 11 tips som kan være det som skiller en perfekt kake fra en middelmådig kake 😉
 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *