Showing 14 Result(s)
Diverse

Sjokoladekake med bær

Kan vi ta ett minutt og snakke om den sjokoladekaken her? Dette må være verdens beste sjokoladekake! En klassisk saftig, luftig passe mørk sjokoladekake, fylt med ett lag vaniljekrem og ett lag med sjokoladekrem. Toppet med et raust lag sjokoladekrem og mengder av friske bær. En slik sjokoladekake er noe av det aller, aller beste …

Diverse

Marengssmørkrem med karamell

Denne smørkremen er basert på italiensk marengs. Det gjør at den er veldig luftig og fløyelsmyk, og dermed ikke så massiv som en tradisjonell smørkrem. Jeg har smaksatt den med salt karamell og denne har blitt en av mine aller beste kremer. Den er helt perfekt å smøre opp kaker med, og fungerer like fint …

Diverse

Profiteroler med sitronkrem

Disse profiterolene med sitronkrem er herlig friske og smakfulle. De bør lages samme dag som de skal spises slik at de beholder den sprø utsiden. Du kan benytte ferdig vaniljekrem, eller du kan lage den selv. Profiteroler 1,25 dl vann 1,25 dl lettmelk 125 g meierismør 125 g hvetemel 4 egg Sitronkrem 75 g ferskpresset …

Diverse

Myke horn med frø

Myke, luftige horn med valmuefrø er like gode til frokost, formiddagsmat, i matpakken på skolen eller som turmat. Jeg bruker denne oppskriften både som ‘vanlig’, samt som kaldhevede. Når jeg kaldhever hornene så baker jeg de på kvelden, før jeg lar de ligge i kjøleskapet over natten, lar de stå og temperere seg en drøy …

Diverse

Kakekrigen etter andre episode

I dagens episode fikk vi besøk av stylisten Storm Pedersen som utfordret oss til å lage en Croquembouche, altså et tårn av stablede fylte vannbakelse som skal monteres med deilig sprø karamell. I teorien er egentlig dette ikke så vanskelig, men det er så innmari små marginer for å få dette godt. Steker man vannbakelsene …

Diverse

Kakekrigen etter første episode

Da var første episode over. Jeg kom meg trygt gjennom med svært gode tilbakemeldinger. Øyvind fikk det gule forkleet mens May Britt fikk 10 minutters tidsstraff før morgendagens episode. Jeg lagde en lakrispavlova med en fyldig mascarponekrem, toppet med limesyltet rabarbra og jordbær. Dette er en av de aller beste kaker jeg vet: den er …

Diverse

Bakeprojektet + NRK

Jeg kom til å tenke på at det kan være noen av alle dere trofaste følgere som kanskje ikke er inne på facebook og ser oppdateringene jeg legger ut der. Derfor har jeg lyst til å informere dere alle om at jeg er så heldig at jeg har fått et veldig morsomt oppdrag, nemlig å …

Diverse

Fluffy amerikanske pannekaker

Om en liten uke reiser jeg til USA igjen, denne gangen er det New York og Atlanta som står på agendaen. For å komme i riktig stemning deler jeg denne oppskriften på deilige, fluffy amerikanske pannekaker. Jeg har en stor svakhet for disse, servert på ekte vis med smør og lønnesirup. Jeg satser på minst 3 pannekakefrokoster …