Showing 27 Result(s)
Oppskrift skolebrød
Gjærbakst Søt gjærbakst

Skolebrød

Det er få ting som slår nystekte skolebrød, en klassiker som aldri går av moten. Iallefall ikke hjemme hos meg 🙂 Myk og luftig gjærbakst, søt topping med melis og kokos, og ikke minst den fyldige vaniljekremen i midten. Dette er den perfekte formiddagskosen. Har du en favorittoppskrift på vanlige boller kan du fint bruke …

Gjærbakst Søt gjærbakst

Kanelstang

En kanelstang blir enda mer myk og saftig enn tradisjonelle kanelboller, og det er minst like enkelt og raskt å lage. Oppskriften holder til 2 store kanelstenger. Dersom dere ikke klarer å spise opp begge stengene med en gang så kan du fryse ned den ene. Jeg dobler gjerne oppskriften og lager 4 stenger når …

Brød

Blomsterfoccacia

Ved å legge på grønnsaker og urter i et pent mønster på foccaciaen så blir den som et vakkert kunstverk. Dekoren er pen å se på og i tillegg smaker brødet ekstra godt. Du kan bruke det meste av grønnsaker og krydder på brødet, kun fantasien setter grenser. Soltørkede tomater, fetaost og rosmarin gir en …

Brød

Grovt rugbrød

Dette saftige rugbrødet er smakfullt og mettende. Det har blitt til som et resultat av mye prøving (og feiling). Jeg har nå klart å finne frem til den perfekte balansen mellom grovt mel og hvetemel slik at brødet blir grovt uten at det blir for kompakt. Jeg har tilsatt litt skummelt kulturmelk og lar deigen …

fastelavn boller oppskrift
Gjærbakst Søt gjærbakst

Fastelavnsboller

Fastelaven er en begivenhet som ikke går ubemerket forbi her på Bakeprosjektet. Jeg pleier å invitere hele familien min, foreldre, søsken, nieser & nevøer og evt andre som ønsker å komme. Det er så godt å ha en god unnskyldning for å samle alle sammen nå i vintermørket. Ingen klarer å motstå nybakte boller og kakao …

Brød

Saftig havrebrød

Dette saftige havrebrødet er både holdbart, velsmakende og ikke minst mettende. Jeg bakte det på lørdag og det var like mykt og godt på mandag. For å få brødet såpass saftig så er det 3 ting som er viktig med oppskriften: Havregryn, havrekli og havremel får stå og bløtlegge seg før man lager deigen. Da …