ostekake-jul
Jul, Kaker, Ostekake

Julens beste ostekake

I min familie er det tradisjon med et stort juleselskap 1. juledag, her samles hele slekten. I år var intet unntak, og jeg bidro som vanlig med kaken. Det som har blitt en ny tradisjon for meg er at jeg tar med min favorittjulekake – nemlig min ostekake med julevri. Denne har en forsiktig smak av appelsin, kanel og med en søt rømmekrem på toppen. Den er helt magisk god, og det første året jeg serverte denne ble nærmest unntakstilstand for å sikre seg det siste stykket av kaken.

Ostekake med pepperkakebunn

Ingredienser

  • 50g Digestive havrekjeks
  • 200g pepperkaker
  • 80g meierismør
  • 1 pakke appelsingele
  • 2,5dl kokende vann
  • 3 + 2 dl seterrømme
  • 2 pakker Tine kremost mandarin og ananas
  • 100g + 3ss melis
  • 1ts vaniljesukker
  • 3dl kremfløte
  • 2ts kanel
  • 1ts kardemomme

Framgangsmåte

Kjeksbunn
Steg 1 Knus kjeksene så godt du kan. Dette gjøres effektivt ved å plassere kjeksene i en stor plastpose og rulle et kjevle over kjeksene til de er helt knuste. Smelt så smøret og bland med kjeksene. Press blandingen ned i en rund kakeform på 22-24 cm. Det er en fordel å bruke en form med avtagbar bunn, evt en løs kakering.
Ostemasse
Steg 2 Løs opp gelepulveret i det kokende vannet, avkjøl så til romtemperatur. Bland 3 dl seterrømme, kremost, 100g melis og vaniljesukker til en jevn masse. Pisk fløten til en løs krem i en egen bolle. Bland krem og osteblanding til du har en jevn masse. Rør så inn gele mens du rører godt. Sørg for at alt er godt blandet. Hell massen over kjeksbunnen. Avkjøl i minst 6 timer.
Rømmelokk
Steg 3
Da jeg lagde denne kaken benyttet jeg en fantastisk kanel, kalt Ananda. Denne er mildere enn 'vanlig' kanel, samt at den har en krydrete smak. Det er ikke så mange plasser de selger den, men hvis du kommer over den så anbefaler jeg deg å kjøpe den. Ettersom denne kanelen ikke er vanlig kan du blande vanlig kanel med kardemomme istedenfor.

Nå må du fjerne ostekaken din fra formen. Dette gjør du enklest ved å bruke en brenner forsiktig rundt formen for å varme opp ostemassen litt. Har du ikke en brenner løsner du kaken vha en skarp kniv. Fjern så formen, inkl bunnen, fra kaken din og plasser kaken på et serveringsfat.

Bland kanel og kardemomme og strø et tynt lag med dette over ostekaken.

Visp deretter 2 dl seterrømme og 3 ss melis til denne blir som en løs krem. Smør denne ut over toppen av kaken.

Pynt etter eget ønske. Jeg pyntet med litt julegodteri som jeg kjøpte på Nille, samt at jeg la to kanelstenger i kryss i midten av kaken og strødde litt kanel over.

rommekrem

ostekake-jul

ostekake-med-pepperkaker

Denne ostekaken kan pyntes på flere måter, her er bilde fra hvordan jeg pyntet kaken i fjor:

Pepperostekake3

 

Blir veldig glad hvis du liker eller deler på facebook
Forrige innlegg Neste innlegg

Flere godsaker

Ingen kommentarer

Svar