Kaker

Rabarbrakake med sprø kokostopping

Denne fyldige, myke rabarbrakaken med  knasende, sprø kokostopping er helt perfekt å servere på fine sommerdager. Jeg synes den smaker aller best når den serveres lun, med vaniljekrem eller søt fløtekrem ved siden av.

Rabarbrakake med sprø kokostopping

Rabarbrakake

  • 4 egg
  • 200 g sukker
  • 2 dl kondensert melk (vanlig, usøtet type)
  • 0,5 dl nøytral olje (f.eks solsikkeolje)
  • 200 g hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 5 dl rensket rabarbra i biter

Sprø kokostopping

  • 100 g meierismør
  • 150 g sukker
  • 100 g kokos
  • 2 ts vaniljesukker
  1. Sett stekeovnen på 170 grader over/undervarme.

    Visp stiv eggedosis av egg og sukker.

    Rør inn kondensert melk og olje.

    Bland sammen hvetemel, vaniljesukker og bakepulver. Sikt dette inn i røren. Vend melet forsiktig inn med en slikkepott.

    Kle bunnen av en rund kakeform, 24-25 cm i diameter, med et bakepapir.

    Fordel røren i formen.

    Legg forsiktig rabarbrabitene på toppen av kaken, du behøver ikke stappe de ned i røren – de vil synke noe ned når kaken stekes.

    Stek kaken i 30 minutter, midt i ovnen.

  2. Mens kaken steker lager du den sprø toppingen.

    Smelt smøret på svak varme i en kjele. Når alt smøret er smeltet fjerner du kjelen fra varmen og rører inn sukker, kokos og vaniljesukker.

    Når kaken har stekt i 30 minutter øker du temperaturen i ovnen til 210 grader. Åpne døren til stekeovnen, ta stekebrettet med kaken halvveis ut fra ovnen slik at den fortsatt står i litt av varmen. Legg forsiktig kokostoppingen jevnt over hele kaken, du må legge den veldig lett nedpå kaken slik at kaken ikke faller sammen.

    Stek kaken videre i 10 minutter. Sjekk med en kakepinne eller strikkepinne om kaken er ferdig stekt, kaken skal være fast og det skal ikke være rester av kakerøre når du stikker pinnen midt i kaken. Hvis kaken ikke er ferdig steker du videre i 5 minutter før du tester om kaken er ferdig.

    Når kaken er ferdig stekt avkjøler du den i formen til den er lunken. Da kan du løsne den forsiktig fra formen ved å skjære langs innsiden av kanten på formen med en skarp kniv.

    Server kaken med iskrem eller pisket fløtekrem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.