Kakekrigen

Kakekrigen 3 episode

Dag 3 startet på strålende vis med at jeg fikk ta på meg det gule forkleet. Det var så stort, på Hele Norge Baker fikk jeg aldri det gule forkleet så det ble ekstra spesielt for meg å få det nå. Jeg hoppet bortover gulvet og inn til intervjurommet vårt. Jeg måtte ta en strålendehappymedgultforkle-selfie mens jeg sto og ventet på å bli intervjuet 🙂

kakekrigen marit

Her er den fine gjengen med dagens bakere. Vi hadde det skikkelig gøy ‘mellom slagene’, mye latter og god stemning. Jeg merket ingenting til spisse albuer eller annen negativitet, her var det god stemning og vi kunne alle rådføre oss med hverandre underveis i bakingen hvis noen var usikre på noe.

KK_02_707_gruppe-2

Det er så vakkert og delikat i studioet, det er en fryd når vi får spasere fritt rundt i de ulike rommene innimellom innspillingene. Sååå mange gode råvarer, så mange fine skåler og former, så mye nytt og spennende utstyr man ikke har sett før og ikke minst trivelige folk overalt hvor man snur seg 🙂 Her har vi Aleksander, Øyvind og vår snille deltagerassistent Frida som passet veldig godt på oss, hun sørget hele tiden for at vi fikk i oss det vi trengte av mat og drikke slik at vi kunne yte maks. aleks

Her er jeg og Amatuzzahra ferdige intervjuet. Jeg har fått mange kommentarer for mitt fottøy, her ser dere at jeg tusler rundt i sneakers innimellom innspillingene 😉

kakekrigen marit og amatuzzarah

I dag bakte jeg en av de aller beste sjokoladekakene jeg vet av. Det er en luftig og saftig sjokoladebunn som er dynket med en sukkerlake smaksatt med Marsala. Kaken er fylt med en god Mascarponekrem med kaffesmak, samt salt karamell. For å få litt krønsj er det godt med grovhakkede ristede hasselnøtter mellom lagene. Og sveitsisk marengs på toppen.

Her står Sverre og May Britt står og diskuterer kakene våre mens jeg må løpe for å vaske en visp.

KK_02_707_dommerne-1

2 flinke fyrer som diskuterer sjokolade og hva man kan gjøre hvis en ganache sprekker.

KK_02_707_baking_Aleksander-3

Her tror jeg at Amatuzzahra demonstrerer hvor høy kake hun har planer om å lage.

KK_02_707_baking_Amatuzzahra-1

Jeg fikk lov til å få hjelp fra Frithjof iom at jeg hadde det gule forkleet. Til og begynne med syntes han det var gøy å fjerne skallet fra de ristede hasselnøttene, men etter et par minutter innså han hvor kjedelig det var :p På bildet er han enda ved godt mot – og han løste oppgaven til toppkarakter!

KK_02_707_baking_Marit-4

Aleksander og hans flotte sjokoladeterte, som ga han seieren i dag og han får bake med det gule forkleet i morgen.

KK_02_707_Aleksander_kake-1

Amatuzzahra lagde en veldig lekker kokoskake. Hun ble den som måtte forlate oss i dag. En veldig hyggelig og ikke minst flink jente 🙂KK_02_707_Amatuzzahra_kake-1

Min kake. Jeg kom i dag på andreplass. Jeg fikk helt vidunderlige tilbakemeldinger på smaken på kaken men dessverre ble ikke marengsen bra. Dommerne syntes det var for lite marengs men i tillegg var ikke marengsen min bra. Den ble pisket for mye slik at den ble litt kornete. Kjedelig men jeg er godt fornøyd med andreplassen. Dommerne sa at kaken min hadde kraftige smaker men kaken var likevel veldig lett slik at man fint kan spise et stort stykke. I tillegg fikk jeg mye skryt for at Mascarponekremen ikke var for søt og at det derfor passet veldig godt med søt marengs sammen med de andre kraftige smakene. Dette er en kake jeg definitivt skal bake flere ganger!      KK_02_707_Marit_kake-1

Øyvind og hans fine kake. Denne synes jeg ble skikkelig lekker!  KK_02_707_Øyvind_kake-1I morgen er det ukesfinale og vi aner ingenting om hvilken utfordring Sverre kommer til å gi oss.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *