Noe av det aller, aller beste mine barn vet er marengs. De kan ikke få nok av det, selv min datter som ikke er særlig glad i kaker eller desserter blir helt blank i øynene når jeg nevner ordet ‘marengs’. Ekstra stor stas er det når de får være med å forme sine egne marengs 🙂 I helgen hadde vi marengsmaraton hvor vi alle lagde de marengser vi ønsket. Barna lagde regnbuemarengser i alle mulige, og umulige, former og fasonger. Selv var jeg litt mer måteholden i fargene og lagde gule pikekyss og ikke minst verdens søteste kyllinger og høner. Disse kyllingene er superenkle å lage og gjør det lille ekstra på enhver kake eller dessert du skal servere i påsken. Her deler jeg hvordan jeg lagde disse 🙂
Lag fransk marengs som i oppskriften nedenfor. Tilsett gul farge i marengsen. Når marengsen er ferdig tar du av en liten ‘dæsj’ som du farger rød eller oransj. Dette skal bli nebb/føtter til kyllingene.
Fordel den gule marengsen i en sprøytepose med en stor rund tipp. Sprøyt ut kyllinger og høner. Fordel oransj/rød marengs i en liten sprøytepose med en liten rund tipp. Sprøyt ut nebb og føtter til kyllingene.
Når marengsene er ferdig stekt tegner du på øyne på kyllingene, varier gjerne type øyne for å få litt mer ‘liv’ i kyllingene. Har du ikke spiselig tusj så kan du farge litt melis med svart farge og sprøyte på med den tynneste tipp’en du har.
Ingredienser fransk marengs
- 3 egg (kun eggehvitene)
- 225 sukker (jeg anbefaler finkornet sukker / engelsk type)
Framgangsmåte
Steg 1 | Skill plommer fra eggehviter. Det er veldig viktig at det ikke kommer noe plomme i hvitene. Pisk eggehvitene til tykt skum på høy hastighet. Hell så sakte i sukkeret, litt og litt mens du pisker godt imellom. Pisk til sukkeret er oppløst og du har en blank og fin marengs. |
Steg 2 | Stek marengsene midt i ovnen på 90 grader i varmluft i 120 minutter. Avkjøl på rist. |
Tips
Det er definitivt best om du bruker det finkornede sukkeret (engelsk sukker) når du lager slik marengs, det løser seg mye lettere og bedre opp en vanlig sukker.